Simona Măierean, o femeie…la înălțime! Singura femeie pilot din structura NATO

Tânăra româncă Simona Măierean, ne arată că nu există limite, bariere sau granițe dacă iți dorești cu adevărat să-ți atingi un țel bine definit.

Ministerul Apărării Naţionale (MapN), a anunțat, vineri, că locotenent-comandorul Simona Măierean, pilot pe aeronave de tip C-17 Globemaster III în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic (Strategic Aircraft Capability – SAC) din Baza Aeriană Papa din Ungaria, a devenit, începând de joi, 25 iunie 2020, prima femeie din Europa care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al SAC.
Cum a reușit Simona Măierean să ajungă la o asemenea performanță

„Trebuie să ştii ce vrei și să-ţi asumi toate deciziile pe care le iei, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îţi evaluezi realistic posibilităţile, îți asculți vocea interioară și mergi mai departe” a spus locotenent-comandorul Simona Maierean
Simona provine dintr-un sat sucevean, Comăneşti.

Mama Simonei a fost învăţătoare, iar tatăl său, a fost tehnician veterinar.

Simona a pornit în aventura spațială prin înscrierea într-un centru de recrutare. Și-a exprimat opţiunea pentru aviaţie naviganţi şi a avut success. Academia Forţelor Aeriene a fost prima etapă în devenirea sa ca pilot şi nu a fost cea mai dificilă parte.

Simona Măierean a zburat pentru prima oară în 2004, la școala de Piloți Bobocu.

A zburat de la avioanele pe care le avea în şcoală IAK52 – piston, IAR99 Standard – reacţie subsonic, la Mig-ul 21 Lancer -reacţie supersonic.

La numai 24 de ani, lt.cdor Maierean a scris istorie în Forțele Aeriene Române fiind prima femeie – pilot de vânătoare din România și la 33 de ani devine copilot pe aeronava C-17 Globemaster în cadrul Strategic Aircraft Capability la baza din Ungaria.

În urmă cu două luni s-a aflat la manșa aeronavei C-17 Globemaster și după o misiune care a presupus aproximativ 40 de ore de zbor, a adus în țară 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud.

Locotenent-comandorul Simona Maierean a absolvit Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” în anul 2007, a obținut brevetul de pilot militar în anul 2008 la Școala de Aplicație „Aurel Vlaicu”, Boboc și a fost repartizată la Baza 86 Aeriană Fetești.

În anul 2012 decide trecerea pe aeronavele de transport și devine pilot pe aeronava C 27 J Spartan la Baza 90 Transport Aerian Otopeni. Începând cu anul 2017, Simona face parte din Grupul de Transport Aerian Strategic (Heavy Airlift Wing) din cadrul programului Strategic Aircraft Capability

Lucian Ionescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *