Traian Băsescu:„O să fiu foarte dur, dar sunt două adevăruri”

Foto: b1tv.ro

Traian Băsescu crede că România este privită, tot mai mult, de Europa, ca o zonă de risc.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a afirmat, marți seară, la postul B1 TV, că explozia de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus a trezit multe semnale de alarmă din partea Europei.

,,În contextul în care numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus continuă să crească, România este privită tot mai mult ca o zonă de risc”, a spus președintele Băsescu.

„România a primit deja semnale de alarmă în Europa, de asta nici nu se poate zbura către multe destinații deja. Din cauza exploziei din ultimele săptămâni, văd că și Grecia a introdus o declarație unică pentru cetățenii români, în unele cazuri anulează și rezervările, deci stăm bine! (n.r. declarația este introdusă pentru toți turiștii, din toate statele acceptate, în contextul deschiderii extinse a granițelor de la 1 iulie)”, a adăugat fostul președinte.

,,O să fiu foarte dur, dar sunt două adevăruri. Eu am considerat că s-a ridicat prematur starea de urgență, președintele s-a dispersat prea repede de responsabilitate și a trimis-o la Guvern, în baza unei Ordonanțe.

Al doilea lucru este că Guvernul nu a rezistat presiunilor publice și a relaxat prea repede măsurile de prevenție.

Și al treilea lucru este legat de popor! Îmi pare rău sa o spun, dar este un adevăr. Poporul s-a plictisit să lupte.

Până la urmă, aici, suntem în fața unui război cu un virus. Poporul a ascultat cât a ascultat și s-a plictisit. S-a mai întâmplat în istorie să ne plictisim să luptăm și suportăm consecințele. Este indiscutabil acest abandon generalizat al privațiunilor legate de protejarea de acest virus. Deci marea majoritate a acestei populații refuză să lupte cu acest virus. E ca la un meci de handbal, până la urmă cedăm psihic”, a declarat Traian Băsescu

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *