Asta ne mai lipsea. Fabrică ilegală de arme. Alertă maximă la Timișoara!

Un bărbat de 46 de ani cu dublă cetăţenie, irakiană şi britanică, a fost reținut după ce a fabricat mai multe arme în locuinţa sa din localitatea Dumbrăviţa, de lângă Timişoara.

Irakianul este suspectat că „printa” arme la o imprimantă 3D. Percheziții au avut loc și la un asociat al acestuia, deoarece este acuzat că are prototipuri de arme 3D și la alte cunoștințe.

La percheziții au participat Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul I.G.P.R. și polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, din Timiș. Irakianul are 46 de ani și are și cetățenie britanică. El este bănuit că fabrica ilegal arme și componente. Miercuri, oamenii legii au descins la șase locații, domiciliul irakianului, dar și alte altor persoane implicate, pentru percheziții,

,,În urma activităților investigative specifice desfășurate de lucrătorii Direcţiei Arme din I.G.P.R. și SAESP Timiş, au fost obținute date cu valoare operativa referitoare la deținerea de către numitul A.K.M.N.L in vârsta de 46 ani, cetățean cu dubla cetățenie irakiana/ engleza, a unor echipamente informatice și electronice de proiectare 3D cu ajutorul cărora concepe și printează arme din material plastic/polimer cu caracteristicile armelor letale, cu glonț, semiautomate”, transmtite IGPR.

„Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul I.G.P.R. și polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, din Timiș, efectuează percheziții într-un dosar penal, în care un bărbat este bănuit că ar fi confecționat, în mod ilegal, arme și componente, precum și că deține ilegal asemenea arme și componente.

În cadrul activităților desfășurate de polițiști, pe linia prevenirii și combaterii săvârșirii de fapte care aduc atingere regimului armelor și munițiilor, precum si pentru combaterea traficului ilicit de arme si muniții, sunt efectuate cercetări față de un bărbat, de 46 de ani, cu dublă cetățenie (irakiană și britanică) bănuit de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Astfel, astăzi, 8 iulie, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, efectuază 6 percheziții domiciliare, atât la domiciliul persoanei în cauză, cât și la imobilele unor persoane ce ar fi implicate în activități.

Acțiunile se desfășoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș”, anunță IPJ Timiș.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *