Recompensa în bere a ajutat la strângerea a 50 de tone de ambalaj sticlos, la Sfântu Gheorghe

O nouă ediție a campaniei de colectare a ambalajului sticlos a avut loc la Sfântu Gheorghe, județul Covasna, ocazie cu care oamenii au fost motivați prin oferirea unei cantități de bere contra cantităților predate, a arătat că  interesul locuitorilor pentru activități de mediu poate fi crescut, prin proiecte inteligente.

Reprezentanții firmei de salubritate din județul Covasna, TEGA, au transmis, printr-un comunicat de presă, că entitatea colectează ambalajul sticlos, la Sfântu Gheorghe, în două ediții anuale, în timp ce în celelalte localităţi ale Covasnei organizează astfel de activități în contextul colectării selective. Cu ocazia celei mai recente strângeri, în zilele de 26 și 27 iunie 2020, la punctele de colectare amenajate s-au prezentat 687 de persoane. Sutele de locuitori au predat cantitatea de 48.660 de kg. de ambalaj sticlos, cu 8.720 de kg. mai mult decât în octombrie 2019.

Directorul TEGA SA, Máthé László, a declarat: „Credem că după curăţenia de primăvară din locuinţe, provocată şi de stările de urgenţă şi alertă, mulți s-au străduit să colecteze separat aceste sticle. Cea mai mare provocare pentru noi este să nu amestecăm sticla în deșeurile menajere, deoarece este și un material greu și util, care este prelucrat de Green Glass din Popești-Leordeni. De asemenea, este în interesul locuitorilor să recicleze aceste sticle și încercăm să promovăm acest lucru prin oferirea a 0,5 litri de bere pentru fiecare 5 kg de sticle. Subliniez că prin această acțiune, atât noi cât și locuitorii, câștigăm prin a nu fi nevoiți să plătim mai mult pentru greutatea care intră în deșeurile mixte. Campania cu oferirea de bere a avut şi de această dată un răspuns pozitiv, mulți oameni fiind deja parte a campaniei, iar din ce în ce mai multe persoane s-au interesat deja când vor avea loc următoarele acțiuni. Acest lucru este așteptat cândva în toamnă, decizia cu privire la data exactă nefiind încă luată”.

„Ca și în ultimii ani, cantitatea depusă în această perioadă în containerele destinate sticlelor plasate în punctele de colectare din Sfântu Gheorghe nu s-a schimbat. Deci nu au fost furate sticle din containerele de reciclare, din oraș, pentru a fi predate contra bere.

Conducerea TEGA a mai spus că până în prezent toate deșeurile selective din locuinţele din Sfântu Gheorghe şi din mediul rural au fost transportate într-o singură pungă, însă succesul colectării ambalajului sticlos a revelat că acest lucru ar putea fi realizat și prin două pungi diferite, astfel că o pungă separată pentru sticlă ar putea fi introdusă în perioada următoare”, indică comunicatul TEGA SA.

Ileana Kiss

Foto: mesageruldecovasna.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *