Când începe războiul? Rusia avertizează. Va fi cel mai scurt război din istorie!

Pe fondul evenimentelor din Belarus, dar mai ales în contextul declarațiilor, disperate, dar și exagerate, menite să bage spaima în oameni, ale liderului de la Minsk, contestatul președinte Aleksandr Lukașenko, supranumit și ultimul dictator al Europei, presa rusă vine să pună paie peste foc, avertizând, prin vocea unor analiști, că Moscova s-ar putea confrunta cu cel mai scurt război din istorie.

Un conflict care va opune trupele ruse și cele ale NATO, dacă, avertizează experții citați de ziarele moscovite, Alianța Nord-Atlantică va încerca să atace Belarus în următoarea perioadă de timp. Greu de crezut că NATO ar putea plănui o astfel de operațiune, dar orice avertisment de acest gen dă bine la public. Și, de ce nu, ar fi și un pretext pentru declanșarea unei confruntări armate, de care se vorbește atât de mult în ultimul timp.

Continuându-și ideea, aceiași analiști, a căror identitate nu este, desigur, dezvăluită, susțin că un astfel de scenariu presupune izbucnirea celui mai scurt război din istorie, deoarece trupele rusești sunt pregătite să riposteze, atacând zonele de la granițele Republicii Belarus și ale Rusiei unde sunt staționate forțe NATO. 

Nu trebuie uitat că Rusia și Belarus formează un stat unional, între Moscova și Minsk existând o înțelegere de apărare reciprocă. Deci, o intervenție militară a Kremlinului ar fi, oarecum, justificată. O ofensivă care, în opinia specialiștilor ar dura aproximativ o oră și jumătate, adică în jur de 90 de minute. 

„Dacă NATO își imaginează că Rusia va sta cu mâinile încrucișate și nu va interveni, Alianța se înșală amarnic. Practic, a declara război Statului unional înseamnă a chema Rusia la luptă. Iar Rusia va învinge în doar o oră și jumătate, fără ca măcar să înregistreze pierderi”, a afirmat unul dintre analiști.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *