Elevii pot rămâne acasă, dacă…Explicația ministerului Sănătății

Ministrul Educației, Monica Anisie a anunțat recent că unii elevi pot învăța în sistem exclusiv online dacă pot face dovada, printr-o adeverință medicală, că starea lor de sănătate sau a unui membru al familiei ar putea fi agravată în cazul infectării cu coronavirus.

Despre acest lucru Monica Anisie a spus că părinții sunt în măsură să decidă dacă vor lăsa copilul să meargă la școală sau să opteze pentru educație în sistem online.

„Este prevăzut acest lucru. Părintele poate să ia această decizie, să își continue copilul educația în sistem online, să învețe de acasă și anume, pe de-o parte, dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea să fie supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus”, a spus Monica Anisie.

Despre cum pot fi obținute adeverințele medicale, ministerul Sănătății a emis un comunicat de presă, în care explică totul.

„În prezent sunt în vigoare aceste prevederi:

În conformitate cu prevederile Anexei nr. 3 la Ordinul ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5298/1668/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ de stat şi particulare autorizate/acreditate, privind acordarea asistenţei medicale gratuite şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, documentele medicale necesare la  înscrierea/frecventarea/terminarea unui ciclu de învăţământ sunt:

a) adeverinţă medicală pentru înscrierea în colectivitate,

b) aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Cum se vor elibera adeverinţele

„Adeverinţa medicală se eliberează în următoarele circumstanţe:

a) La înscrierea în fiecare ciclu de învăţământ – se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivităţii de la care provine copilul.

b) La terminarea unui ciclu de învăţământ preuniversitar – se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.

c) La transferul elevului într-o altă unitate şcolară – se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă
Avizul epidemiologic se eliberează în următoarele circumstanţe:

a) după o perioadă de absenţă din colectivitate de cel puţin 3 zile consecutive;

b) la plecarea în tabere, vizite de studiu etc.”, a mai explicat ministerul Sănătății.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *