Dragnea primește încă o lovitură. Sentința Tribunalului București

Magistrații de la Tribunalul București au respins, azi, 21 septembrie 2020, cererea fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, prin care acesta a solicitat desființarea PSD Teleorman.

În acest context, Liviu Dragnea s-a folosit de propria condamnare pentru a-i convinge pe judecători să declare ilegală alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului.

El spune că PSD Teleorman a cauzat prejudicii Direcției de protecție a copilulul, prin faptul că cele două angajate ale instituției au lucrat de fapt pentru partid, așa că organizația PSD Teleorman ar trebui dizolvată.

Instanta a respins o cerere de sesizare a Curtii de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), dar a sesizat CCR cu o excepție ridicată de fostul politician.

Decizia magistraților poate fi contestată cu apel.

Minuta Tribunalului Bucuresti:

„Respinge cererea de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene ca inadmisibila.

Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale a Romaniei.

Sesizeaza Curtea Constitutionala a Romaniei cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 (a partidelor politice- n.red.) republicata, in ceea ce priveste sintagma „de catre Ministerul Public”.

Respinge ca neintemeiate exceptiile inadmisibilitatii si prescriptiei dreptului material la actiune corespunzator prejudiciului presupus cauzat reclamantului in intervalul 07 iulie 2006-18 decembrie 2012.

Respinge primul capat de cerere ca neintemeiat.

Admite exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantului in ceea ce priveste capatul de cerere vizand dizolvarea paratului Partidul Social Democrat (PSD).

Respinge capatul de cerere vizand dizolvarea paratului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoana lipsita de calitate procesuala.

Ia act ca paratul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecata pe cale separata.

Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 21.09.2020.”

Ce a mai solicitat Liviu Dragnea

Procesul a fost deschis în anul 2019, la Tribunalul Teleorman. Liviu Dragnea susține că desființarea PSD Teleorman, într-un adevărat efect de domino, ar putea duce la desființarea întregului PSD.

Potrivit actelor depuse din închisoare, Liviu Dragnea vrea ca judecătorii să constate faptele ilicite săvârșite de PSD atunci când i-au fost prelucrate datele sale personale de către cele două secretare PSD, angajate fictiv la Protecția Copilului Teleorman, Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica.

De asemenea, Dragnea cere ca PSD să-i plătească și prejudiciul reținut de Înalta Curte în acest caz, în sumă de 83.650 de lei (aproape 18.000 de euro).

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *