Descoperire care îngenunchează omenirea. SARS-CoV-2 este de fapt, 20A.EU1. Se schimbă totul

Un studiu realizat de cercetători spanioli şi elveţieni arată că noul coronavirus SARS-CoV-2 a suferit o mutație despre care afirmă că este mult mai periculoasă decât virusul inițial.

Specialiștii afirmă că acestă mutație s-a produs în Spania și apoi s-a extins în toată Europa.

Nenorocirea vine din Spania

Analizele efectuate de cercetători au concluzionat că noua tulpină virală provine din Spania şi s-a extins în ultimele luni în Europa şi în alte regiuni ale lumii.

Cauzele principale de răspândire foarte rapidă a acestui virus sunt în primul rând relaxarea restricțiilor care s-au făcut pe perioada verii. Așa cum se știe, Spania este o țară turistică, iar foarte mulți oameni au venit în această țară pentru a-și petrece concediile. Acest lucru a facilitate explozia de infectare cu acest virus care deja suferise mutația amintită.

Specialiștii mai spun că numărul mare de decese, de asemenea, au fost provocate de acest virus care este mult mai puternic decât SARS-CoV-2.

Acest lucru a fost prezentat și într-un comunicat prezentat recent în spațiul media de către Universitatea din Basel.

Au fost descoperite cazuri de 20A.EU1 în mai multe țări europene

Cercetătorii au denumit această nouă mutaţie „20A.EU1”, iar analizele semnalează prezenţa acesteia în 80% din probele prelevate în Spania, în 90% în cele din Marea Britanie şi în 30%-40% în cele din Elveţia.

O altă cauză care stă la baza răspândirii explozive a noului genom al virusului este
corelată „cu un eveniment super-propagator legat de prezenţa lucrătorilor agricoli în nord-estul teritoriului spaniol”.

Totodată cercetătorii mai susțin că odată răspândit în Spania, acest virus a ajuns rapid și în alte țări europene, și chiar în regiuni îndepărtate, precum Hong Kong şi Noua Zeelandă, unde, de asemenea, au fost semnalate cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *