Etnicii maghiari s-au săturat de discursul etnic al politicienilor agitatori. „Asumarea menţinerii identităţii nu este de ajuns”

Senatorul UDMR Antal Lóránt a declarat, că are „trei priorităţi strategice” pentru următorii patru ani, ce vizează dezvoltarea economică a judeţului Harghita, punctând faptul că menţinerea identităţii comunităţii maghiare este importantă, dar este nevoie şi de dezvoltare economică.

Parlamentarul UDMR a arătat că principalul obiectiv pentru următorii patru ani este „dezvoltarea reţelelor de gaze naturale în judeţul Harghita, deoarece sub 30% din gospodării sunt conectate la reţeaua de gaze”.

De asemenea, se intenţionează dezvoltarea reţelelor electrice din Harghita, Antal Lóránt fiind de părere că este în atribuţia politicienilor din judeţ să lucreze astfel încât să fie atrase cât mai multe fonduri pentru acest domeniu.

Al treilea obiectiv vizează dezvoltarea variantelor ocolitoare ale oraşelor din Harghita, urmând să fie promovate proiecte în acest sens.

Potrivit parlamentarului UDMR, este extrem de importantă menţinerea identităţii şi promovarea de către UDMR a intereselor comunităţii maghiare, dar este nevoie şi de dezvoltare economică.

„Menţinerea identităţii este extrem de importantă, dar avem nevoie şi de dezvoltare economică şi cred că, fără dezvoltare economică, numai asumarea menţinerii identităţii nu este de ajuns. Şi, de aceea, este extrem de important ca să avem în vedere aceste dezvoltări, care vin în folosul întregului judeţului”, a conchis senatorul Antal Lóránt. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *