Delegația AUR, interzisă la Timișoara. „Ar fi o provocare şi o profanare”

Ziua de 16 decembrie este data la care a început Revoluția din 1989, care a schimbat ulterior destinele României.

La 31 de ani de la marele eveniment, Societatea Timişoara i-a solicitat lui George Simion, președintele cvasi-necunoscutului partid AUR, care a intrat recent în Parlament, obținând aproape 9% din opțiunile electoratului, să să se dezică de parlamentarii Francisc Tobă şi Nicolae Roman.

Potrivit Societății Timișoara, George Simion ar trebui să le ceară demisia imediată din Parlament, deoarece aceştia ar fi fost implicaţi în reprimarea Revoluţiei.
Preşedintele Societăţii Timişoara, Florian Răzvan-Mihalcea, afirmă într-un comunicat emis, miercuri, că acest gest al preşedintelui AUR este necesar înainte de a veni la Timişoara pentru omagierea eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989.

DOI OFIŢERI IMPLICAŢI ÎN REPRIMAREA REVOLUŢIEI

În acest context, în comunicatul societății amintite se precizează că data de 16 decembrie este o zi importantă pentru Revoluţia din 1989, zi în care „naţionalismul lui Ceauşescu s-a clătinat sub prima lovitură a Timişoarei”.

„E prima noastră zi de proteste din 1989, o zi fără de care nimic n-ar fi fost posibil, într-o înlănţuire logică de evenimente înălţătoare, tragice şi, finalmente, triumfătoare.

Ideea că la acest moment se aşteaptă venirea la Timişoara a lui George Simion, şeful unui partid ultranaţionalist, partid în care se regăsesc şi doi ofiţeri implicaţi în reprimarea Revoluţiei, ne obligă pe noi, timişorenii, să protestîm împotriva acestei prezenţe neavenite.

Este vorba despre parlamentarii AUR Francisc Tobă şi Nicolae Roman. (…). Înainte de a veni la Timişoara, George Simion, ca şef de partid şi ca cel care a întocmit listele de candidaţi, ar trebui să se dezică de astfel de personaje şi să le ceară demisia imediată din Parlament, pentru că altfel nu vom crede niciodată în buna sa credinţă atunci când se va alătura marşului recunoştinţei, la Timişoara.

Fără demisiile celor doi, George Simion nu se poate alătura comemorărilor Revoluţiei din Timişoara”, se afirmă în comunicatul Societăţii Timişoara.

„Prezenţa la Timişoara a unei delegaţii AUR ar fi o provocare şi o profanare”

Florian Răzvan-Mihalcea adaugă că Timişoara respinge şi a respins întotdeauna naţionalismul şovin.

„Am învins, fiindcă timişorenii nu au crezut în chemările naţionalismului şovin, am învins fiindcă aici toate naţionalităţile au fost unite, am învins fiindcă am respins tot ce acum reprezintă partidul lui George Simion”, se afirmă în comunicatul transmis de către preşedintele Societăţii Timişoara.

Florian Răzvan-Mihalcea mai face referire şi Punctul 4 al Proclamaţiei de la Timişoara, care spune „răspicat că naţionalismul nu are ce căuta în România”.

„Şi în acest sens, considerăm prezenţa la Timişoara a unei delegaţii AUR ar fi o provocare şi o profanare a idealurilor Revoluţiei şi ale Proclamaţiei de la Timişoara, la care ne opunem categoric”, conchide comunicatul menţionat.

Lucian Ionescu

1 thought on “Delegația AUR, interzisă la Timișoara. „Ar fi o provocare şi o profanare”

  1. Și ce fac acum Timișorenii ??NIMIC sau mai bine zis nu se vede nimic ,sigur ați auzit ca exista in Timișoara un partid nou care se numește PAD partidul adevăr și dreptate ,un partid nou curat fără a avea in spate oameni influenți cu interese,de ce nu veniți și sa va uniți și sa facem sa fie normal i România .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *