Pașaport COVID. Actul oficial spre „libertate”

Mai multe companii au început deja să dezvolte aplicații tip pașaport, care să dovedească faptul că persoana a fost imunizată, pentru a putea călători liberă în toată lumea.

În anul 2021 este posibil să aveți nevoie de pașaport pentru vaccin dacă doriți să călătoriți în afara granițelor țării.

Odată cu demararea campaniilor de vaccinare anti-covid în SUA și în alte zone ale lumii, mulți oameni pot spera la revenirea modului de viață de dinaintea pandemiei de coronavirus.

Dar pentru a face aceste activități, este posibil să fie nevoie de ceva în plus, pe lângă vaccin: o aplicație – pașaport de vaccin.

Mai multe companii IT au început deja să dezvolte aplicații sau sisteme pentru smartphone-uri pentru ca persoanele fizice să poată încărca detalii despre testările și vaccinările anti-Covid-19 la care au luat parte.

ACREDITĂRI SPECIALE DIGITALE

Se creează, astfel, acreditări digitale care pot fi prezentate pentru a intra la concerte, stadioane, în cinematografe, birouri sau chiar țări.

Thomas Crampton

El a subliniat necesitatea unui set simplu și ușor de transferat de acreditări sau a unui „cartonaș galben digital”, referindu-se la documentul pe hârtie emis în general ca dovadă a vaccinării.

ADEVERINȚĂ DE VACCINARE

Imediat după ce îi este administrat serul, fiecare persoană primește o adeverință medicală doveditoare.

Potrivit informărilor oficiale ale Guvernului, fiecare persoană care se va vaccina va primi o adeverință doveditoare de vaccinare.

Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare.

„Vaccinarea este gratuită, voluntară/ neobligatorie, iar adeverința doveditoare nu este eliberată cu scopul de a condiționa sau restricționa ulterior drepturile persoanelor vaccinate”, se arată în informarea transmisă de Guvern.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *