Rareș Bogdan a răbufnit „Este un gust amar la sfârșit de an. O rușine!”

Numirea în funcția de șef al IJJ Prahova a lui Laurențiu Cazan a generat un val de nemulțumiri în rândul societății civile, dar și a unor politicieni, cum ar fi europarlamentarul Rareș Bogdan.

Acesta a reacționat foarte violent în cadrul unei emisiuni de la postul B1TV în legătură cu această numire.

Laurențiu Cazan a fost coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018.

REACȚIA LUI RAREȘ BOGDAN

Europarlamentarul Rareș Bogdan a transmis un mesaj dur după numirea lui Laurențiu Cazan și a spus că s-a produs pe fondul unui vid creat la nivelul MAI creat ca urmare a schimbării ministrului de Interne.

„Structurile defecte ale MAI, care nu au înțeles că trebuie să fie în slujba cetățeanului și nu a unor grupuri de interese au a unor persoane care au coordonat opresiunea îngrozitoare împotriva oamenilor cinstiți, corecți, care au ieșit pentru a stopa abuzurile din România pe 10 august, au profitat de acest vid, între plecarea unui ministru și venirea unui alt ministru și au încecat să facă o chestiune extrem de gravă. Este un atentat la tot ce înseamnă o România democrată și Europeană”, a afirmat Rareș Bogdan.

RAREȘ BOGDAN: „AR TREBUI SĂ ZACĂ ÎN PUȘCĂRIE”

„Domnul Cazan ar trebui să zacă în pușcărie, ar trebui să fie în momentul ăsta cel puțin în cercetare sau în judecată, în dosarul de pe masa unor judecători care să îi analizeze acțiunea de pe 10 august atunci când peste 100.000 de oameni au fost gazați, 850 de oameni au depus plângeri, mii de oameni au fost bătuți, au fost hărțuiți iar România a trăit un moment extreme de critic cum nu a mai văzut de la mineriade.

Este problema justiției din România care a fost susținută de acei oamei și de noi ceilalți, e miliona e de români.

Cred că ar trebui să înțeleagă că atunci când amm ieșit în sdtradă pentru independența justiției și pentru ca niciun factor politic să nu pună presiune, am ieșit pentru ca judecătorii și procurorii ă își facă treaba, nu să protejeze infractori precum Cazan, Sindile, Cucoș sau Fantoma Albă, Paraschiv. Este un gust amar la sfârșit de an. O rușine că s-a întâmplat așa ceva”, a completat Rareș Bogdan.

EXPLICAȚIILE JANDARMERIEI ROMÂNE

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a fost întrebat cum a fost numit Laurențiu Cazan, în condițiile în care că este urmărit penal în dosarul DIICOT.

“Laurențiu Cazan a fost împuternicit șef interimar pentru 6 luni în această funcție de către inspectorul general al Jandarmeriei, Alin Mastan. Ordinul a fost semnat pe 28 decembrie. Nu există nici un temei legal să nu fie numit.

Acuzațiile la adresa lui au fost clasate, șeful DIICOT a infirmat soluția, iar ordonanța de infirmare se judecă acum la Înalta Curte. Ca atare, el poate fi numit la conducerea unui inspectorat județean”, a declarat Sorin Despina, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Laurenţiu Cazan a fost anchetat de DIICOT în dosarul violențelor jandarmilor la mitingul Diasporei, dar procurorul de caz, Doru Stoica, a clasat în 26 iunie 2020 acuzațiile la adresa șefilor jandarmeriei.

Pe 4 august, șefa DIICOT de la acel moment, Giorgiana Hosu, a anunțat că a infirmat clasarea unora dintre acuzațiile împotriva șefilor Jandarmeriei din Dosarul 10 august.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *