Apel către autoritățile locale! Sorin Cîmpeanu pus în fața unor situații grele. „Trebuie luate toate măsurile”

Mai sunt doar câteva zile până la redeschiderea școlilor, iar pregătirile au intrat în linie dreaptă.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a lansat, joi, un apel către autoritățile locale din toată țara pentru a rezolva problema transportului pentru elevi.

Potrivit autorităților, mijloacele de transport sunt un factor important în transmiterea noului coronavirus.

TRANSPORTUL PENTRU ELEVI ESTE ÎN RESPONSABILITATEA SCOLILOR ȘI AUTORITĂȚILOR LOCALE

„Folosesc această ocazie pentru a face un apel la comunităţile locale, care partajează responsabilitatea împreună cu şcoala în ceea ce priveşte transportul şcolar. Ştim foarte bine că posibilitatea de infectare este foarte crescută tocmai pe parcursul transportului.

Dacă la transportul local nu avem competenţe directe – deşi o să facem apel către autorităţile locale pentru ca, spre exemplu, pe modele de bună practică, să încercăm să rezervăm mijloace de transport pentru elevi; lucrul acesta s-a făcut în alte state – este sigur că transportul şcolar intră sub responsabilitatea şcolii sau a autorităţilor locale”, a spus ministrul.

El a afirmat că trebuie luate măsuri de precauţie, astfel încât transportul elevilor să nu constituie un factor important de transmitere a noului coronavirus.

„Acolo trebuie luate toate măsurile de precauţie pentru ca această etapă a transportului elevilor să nu constituie un factor important de transmitere a bolii”, a adăugat Cîmpeanu, într-o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali.

SORIN CÎMPEANU PUS ÎN FAȚA UNEI SITUAȚII INEDITE

Ministerul Educației nu a eliberat niciun aviz conform pentru schimbarea temporară de destinație a spațiilor, a declarat joi ministrul Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu a mai spus că este o problemă gravă existența centrelor de vaccinate în incinta sălilor de sport din școli, iar asta trebuie rezolvată imediat

„Ministerul Educației nu a eliberat niciun aviz conform pentru schimbarea temperară de destinație. Am luat în calcul emiterea unui ordin de ministru care să stabilească exigențele pentru obținerea avizului conform de schimbare de destinație, care sunt multe.

Trebuie să demonstrezi că în acel spațiu nu se mai derulează proces de învățământ, trebuie să aduci o serie de acte de la Cartea funciară, foarte multe documente și am spus că pentru a susține procesul de vaccinare am putea să luăm în considerare schimbarea regulilor cu titlu de excepție pe perioada stării de alertă și cu destinația exclusivă de organizare a centrelor de vaccinare, însă cu avizul DSP-ului.

Pentru acele centre de vaccinatre trebuie să asigure separarea fluxurilor în momentul în care școala va începe. Nu este deloc tolerabil să se intersecteze fluxurile de elevi cu fluxurile de persoane care vin pentru vaccinare. Este motivul pentru care Ministerul Educației nu a dat niciun aviz conform”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a precizat că dacă nu se „va da un aviz expres care să ne asigure că elevii nu sunt puși în pericol în acele săli de sport nu se vor face orele de sport. Pierderea va fi la nivelul orelor de educație fizică, dacă nu se identifică alte variante”.

Ministerul Educației a precizat că în timpul orelor de sport recomandarea specialiștilor este ca elevii să poate mască.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *