București, la un pas de dezastru. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu: „Nu aș vrea să iau în calcul…”

Începând din data de 25 februarie 2021 se va aplica o nouă metodă de raportare cazurilor de COVID 19.

Ca atare, focarele din spitale şi centrele de îngrijire sunt incluse în calculele de raportare a incidenţei coronavirusului.

Potrivit noilor raportări, Capitala este foarte aproape de a ajunje la o rată de infectare de 3 la mia de locuitori, ceea ce reprezintă o mare îngrijorare pentru autorități.

DUPĂ MARAMUREȘ AR PUTEA URMA BUCUREȘTI

În contextul schimbării modalității de raportare a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, Maramureşul a intrat deja azi în scenariul roşu. Același lucru s-ar putea întampla și în cazul Capitalei.

Dacă se va ajunge la acel prag de 3 cazuri la mia de locuitori, atunci, autoritățile vor fi nervoite să declare scenariul roșu ceea ce va reprezenta un adevărat dezastru lentru Capitală.

În scenariul roșu, se va suspenda activitatea în teatre, cinematografe, instituții de cultură, care organizează spectacole în spații închise. De asemenea, se suspendă activitatea în restaurante și cafenele care funcționează în spații închise.

Prefectul Municipiului București, Traian Berbeceanu, a făcut, joi, câteva mențiuni referitoare la scenariile luate în calcul pentru săptămâna viitoare:

„Avem o rată de infectare de 2,42 la mia de locuitori și avem încredere și sperăm că vom rămâne la scenariul galben.

Odată cu aplicarea acestei noi metode de calcul a incidenței de contaminare vreau să va spun că orașele mari, cum este Capitală, sunt prea puțîn afectate. Fără aceste focare, incidența ar fi fost de 2.40. Cu aceste focare este 2.42.” a explicat acesta.

PREFECTUL CAPITALEI, OBLIGAT SĂ IA MĂSURI

„Nu aș vrea să iau în calcul trecerea într-un scenariu roșu. Pentru Municipiul București această nouă modalitate nu ne afectează într-o mare măsură. În ipoteza nefericită în care am atinge pragul de 3 infectați la mia de locuritori, ne obligă actele normative aflat în vigoare să luăm măsurile respective și să închidem activitățile la interior din nou, pentru restaurante, cafenele, săli de spectacole, cinematografe, teatre.”, a mai spus Berbeceanu.

CE ÎNSEAMNĂ SCENARIUL ROȘU

În primul rând, mai multe restricții, în special în ceeea ce privește școala. De exemplu, în acest moment, Capitala se află în scenariul galben. Dacă vă intra în scenariul roșu, elevii de clasa a opta și clasa a douăsprezecea, care mergeau fizic la școală, vor trece în online.

În afară de școli, multe afaceri vor fi restricționate de diferite măsuri și programe.

Mai mult decât atât, restaurantele, dar și teatrele, s-ar putea închide din nou.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *