Circ trist în Parlamentul României. Dacă nu ar fi trist am râde, dar de cine?

Luni, în Parlamentul României, a avut loc ședința plenului reunite, unde s-a dezbătut proiectul de buget pe 2021.

Numai că am putea pune între ghilimele cuvântul „dezbatere” pentru numai despre asta nu a fost vorba.

„OPRIM 30 DE ANI DE FURT PESEDIST DIN BUGET, DIN BANI PUBLICI”

Premierul Florin Cîțu a afirmat în deschiderea ședinței, că se începe reforma în „cotloanele” statului şi opreşte „furtul pesedist”.

„Fără modestie vă spun că acest buget e cea mai importantă realizare de când am început această guvernare. E primul buget al acestui mandat de 4 ani al unei guvernări de centru-dreapta şi o să mă asigur, alături de colegii mei, că o să fie o guvernare de succes care o să aducă o viaţă mai bună pentru toţi românii.

O să reuşim şi vom aduce reformă şi investiţii. Bugetul are două elemente definitorii la care eu ţin foarte mult – începem reforma în toate cotloanele statului român. Oprim 30 de ani de furt pesedist din buget, din bani publici. Şi al doilea, drumul României e în Europa şi alături de partenerii noştri din Alianţa Nord-Atlantică. Garantăm românilor securitate”, a declarat premierul.

„Cea mai proastă veste pentru voi cei de la PSD este că nu vă veți mai puteți îmbogăți ilegal cu bani de la buget, își dau seama că nu mai pot fura. De aia țipă și înjură”, a adăugat premierul.

REPREZENTANȚII PSD AU PROTESTAT CUM S-AU PRICEPUT

Parlamentarii PSD le-au oferit, premierului Florin Cîțu și președinților Camerei Deputaților și Senatului, Ludovic Orban și Anca Dragu, câte o păpușă din plastic, ca formă de protest față de decizia Guvernului de a bloca dublarea alocației de stat pentru copii.

„Astea sunt papusile pe care le-ati manevrat voi 30 de ani”, a zis Ludovic Orban. Angajatii Camerei Deputatilor au luat păpușile-bebeluș de pe pupitrele oficialilor puterii. „Ma puneti in situatia sa le cer chestorilor sa repuna ordinea. Lasati circul deoparte”, a adăugat Orban.

„A-lo-ca-tii, a-lo-ca-tii, a-lo-catii, au strigat parlamentarii PSD”, premierul oprindu-se din discurs din cauza zgomotului creat.

„Nu ati depasit varsta copiiilor. Stiam ca alocatii sunt pentru copii, nu pentru parlamentari, asta este”, a replicat Florin Cîțu.

„Veti primi alocatia dar trebuie sa va inscrieti la scoala”, a adăugat Cîțu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *