Tragedie după vaccinare anti-COVID. Primul caz de hemoragie cerebrală. Reacția ministerului Sănătății

Reprezentanții ministerului Sănătății din Japonia au raportat, marți, primul caz de hemoragie cerebrală produs după vaccinarea anti-COVID.

Poitrivit oficialilor niponi, tragedia a avut loc la trei zile după ce o femeie, în vârstă de 60 de ani a murit după ce i-a fost administrat vaccinul Pfizer împotriva coronavirusului.

CUM S-A PETRECUT TRAGEDIA

Femeia a fost vaccinată vineri şi se suspectează că a suferit o hemoragie cerebrală trei zile mai târziu, adică luni. Aceasta este prima moarte raportată de Japonia în urma unei vaccinări.

„Hemoragia cerebrală suspectată ca fiind cauza este relativ frecventă în rândul persoanelor între 40 şi 60 de ani şi în acest moment, pe baza exemplelor din străinătate, nu pare să fie o legătură între hemoragii cerebrale şi vaccinul anti-coronavirus”, potrivit ministerului, care îl citează pe Tomohiro Morio, medic consilier al guvernului.

„Poate fi un caz întâmplător, dar este necesar să se adune mai multe informaţii şi făcută o evaluare în viitoarele grupuri de lucru”, adaugă ministerul.

CONDUCEREA COMPANIEI PFIZER NU ESTE DISPONIBILĂ PENTRU EXPLICAȚII

Conducerea ministerului nipon a încercat să ia legătura cu oficiali ai companiei Pfizer din Japonia, dar nu au reușit acest lucru nici până la această oră.

Pfizer a declarat în noiembrie că eficacitatea vaccinului este consistentă în rândul grupurilor de vârstă şi etnice şi că nu există efecte secundare majore, semn că imunizarea poate fi utilizată pe scară largă în întreaga lume.

Autorităţile globale din domeniul sănătăţii au lăudat dezvoltarea rapidă de vaccinuri anti-COVID sigure şi eficiente, dar au avertizat persoanele cu afecţiuni grave de sănătate să consulte mai întâi medicul.

Japonia este ultimul membru al Grupului celor şapte ţări puternic industrializate (G7) care a început campania de vaccinare, la 17 februarie.

Până în prezent, ţara a primit trei transporturi de vaccin dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Japonia a aprobat oficial vaccinul Pfizer luna trecută, prima astfel de aprobare în ţară, care îşi intensifică eforturile de combatere a infecţiilor în perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de vară.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *