Știrea ANULUI! Ce se întâmplă cu oamenii vaccinați anti-COVID

Producătorii vaccinului anti-COVID de la compania BioNTech susțin că oamenii vaccinați cu Pfizer nu răspândesc coronavirusul.

Directorul general al companiei producătoare, Ugur Sahin a dat publicității această știre foarte important în scopul de a liniști populația care nu are încredere în vaccine.

Potrivit lui Ugur Sahin, vaccinul nu numai că oprește efectele adverse ale Covid-19, dar oamenii care sunt vaccinați nu mai transmit infecția.

Șeful companiei producătoare mai susține, că afirmațiile sale se bazează pe un studiu realizat în Israel, țară care conduce topul ratelor de vaccinare din lume.

REZULTATELE STUDIULUI ARATĂ EFICIENȚA VACCINULUI LA OAMENI

Rezultatele acestui studiu au fost anunțate duminică de principalul furnizor de servicii de sănătate din Israel, Calit.

Cercetătorii au testat 600.000 de persoane care au primit cele două doze recomandate de vaccin şi un număr echivalent de persoane care nu au primit nicio injecţie.

„A fost o reducere cu 94% a ratei infecţiei simptomatice şi o scădere cu 92% a ratei formei grave a bolii, comparativ cu 600.000 subiecţi similari care nu fuseseră vaccinaţi”, a raportat organizaţia într-un comunicat.

„Eficienţa vaccinului se menţine la toate grupele de vârstă, inclusiv la cei având peste 70 de ani”, a precizat Clalit.

Potrivit acestui studiu, „numărul persoanelor cu test PCR pozitiv și care, prin urmare, sunt potențial contagioase, se reduce cu 92% după vaccinare”, explică Sahin.

VACCINUL PFIZER  PROTEJEAZĂ INCLUSIV  ÎMPOTRIVA TULPINII DIN MAREA BRITANIE

Acest lucru înseamnă că vaccinul nu numai că protejează persoana care a primit serul, ci previne și transmiterea, ceea ce ar însemna că poți obține imunitatea mult dorită – de grup sau turmă.

În plus, Ugur Sahin este deosebit de optimist în ceea ce privește vaccinul deoarece „protejează împotriva celor mai multe mutații cunoscute, inclusiv B.1.1.7”, adică varianta britanică. Aceasta este predominantă în Israel unde a fost efectuat studiul.

VACCINUL ȚINE PANDEMIA ÎN FRÂU

Prin urmare, Sahin spune că putem ține pandemia în frâu dacă sunt vaccinați suficienți oameni.

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer/BioNTech are o eficienţă de 94%, potrivit unui studiu efectuat în Israel pe mai mult de un milion de persoane vaccinate. Mai mult, potrivit aceluiași studiu, eficiența vaccinului se menține la toate grupele de vârstă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *