Scandal în Senat. „Aici nu e Fâșia Gaza”

Luni, în plenul Senatului a izbucnit un scandal uriaș între senatorul Sorin Lavric, secretar AUR și deputatul evreilor, Silviu Vexler.

PROIECTE DE LEGE, MĂRUL DISCORDIEI

Silviu Vexler susține că două proiecte de lege ar fi împotriva victimelor Holocaustului.

„Umilinţă îngrozitoare la adresa victimelor Holocaustului” a spus Vexler în plenul Senatului.

Deputatul evreilor mai spune că prin cele două proiecte se doreşte reintroducerea indemnizaţiilor oferite de statul român „pentru foştii legionari, urmaşii lor şi urmaşii criminalilor de război sau ai celor care au făcut parte din organizaţiile naziste”.

În opinia sa, „faptul că în plenul Senatului României se încearcă rescrierea istoriei, faptul că un senator al Parlamentului României îl invocă cu patos pe un om care este criminal de război, condamnat de două ori pentru tot ceea ce a făcut, este o ruşine nu numai la adresa Parlamentului României, ci şi o ruşine la adresa României în sine”.

ACUZAȚII GRAVE DUPĂ AFIRMAȚIILE LUI LUI SORIN LAVRIC DESPRE MIRCEA VULCĂNESCU ȘI VALERIU GAFENCU

Deputatul evreilor a zis că Vulcănescu și Gafencu au fost susținători ai lui Ion Antonescu.

În replică, senatorul AUR Sorin Lavric a declarat că nu va înceta să vorbească cu “veneraţie” despre „martiri, despre eroi şi despre acei deţinuţi politici a căror singură vină este că s-au opus comunismului”.

„Nu mă dezic o iotă de cuvintele pe care le-am spus despre Vulcănescu sau despre Gafencu şi voi continua să-i omagiez mai departe. Nu uitaţi că elogiul meu l-am făcut în cursul unei declaraţii politice, iar dumneavoastră, în calitate de deputat, ştiţi că senatorul nu trebuie să dea socoteală pentru declaraţiile lui politice.

Nimeni nu-l poate trage la răspundere şi atunci de ce dumneavoastră, deputat, veniţi în Senatul României şi mă trageţi pe mine de urechi? Trebuie să modificaţi Constituţia, dacă vreţi ca senatorul să fie tras la răspundere pentru declaraţiile lui politice. Altminteri, vă încredinţez că admonestarea dumneavoastră nu doar că nu are darul de a mă intimida, dimpotrivă, îmi dovedeşte că sunt pe drumul cel bun”, a afirmat senatorul AUR.

„Aici e România, nu e Fâșia Gaza”, a mai zis senatorul AUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *