Președintele Klaus Iohannis despre valul trei de pandemie. „Va trebui să luăm măsuri punctuale”

Președintele României, Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că trebuie să se continuie Campania de vaccinare, deoarece, are garanție din partea Uniunii Europene că toate vaccinurile sunt sigure.

IOHANNIS FACE APEL CĂTRE POPULAȚIE

Președintele Iohannis a mai spus că românii nu trebuie să fie îngrijorați de reacțiile serului AstraZeneca

„Nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european”, a declarat acesta, în contextul îngrijorările privind siguranța vaccinului AstraZeneca.

De asemenea, președintele a făcut apel la populație să respecte măsurile și a anunțat că vor fi luate „măsuri punctuale” în zonele unde situația epidemiologică o impune.

„Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă.

Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta.

Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum”, a mai spus președintele.

„VA TREBUI SĂ LUĂM MĂSURI PUNCTUALE”

„Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum.

Singurele metode care au fost dovedite științific că pot stopa pandemia sunt măsurile restrictive și imunizarea unui număr semnificativ din populație.

Trebuie să luăm decizii informate, care au la bază recomandările specialiștilor și, până în acest moment, nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european.

Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale.

Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi! Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!”, a declarat președintele.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *