Adevărul cutremurător despre persoanele decedate de COVID-19. Medicii nu au voie să spună asta

Datele care vin pe fluxul informativ de la Grupul de Comunicare Strategică (GCS) despre numărul persoanelor decedate din cauza COVID-ului, se pare că nu este cel real.

Cel puțin așa reiese din afirmațiile unui reputat medic legist, care susține că puține au fost cazurile în care decesele constatate de el au putut să fie încadrate la „deces Covid-19”.

SUNT SAU NU REALE CAUZELE DE DECES ÎNCADRATE LA COVID-19?

Prof. univ. dr. Valentin Iftenie, medic primar legist la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici din București, explică modul în care este trecut pe certificatul de des motivul decesului.

„Noi ne bazăm pe elemente reale. Noi trebuie să facem printr-o expertiză un mijloc de probă.

Peste tot se folosește cuvântul cazuri. Instituția medico legală a efectuat autopsii în conformitate cu ce am artătat. Până acum numai la institutul din București au fost făcute mai mult de 150 de autopsii la cazuri care prezentau și această infecție pentru că la noi vin doar acele cazuri prevăzute în codul de procedură penală. Celelalte autopsii ar trebui făcute la alte instituții medicale.

Testele pe care noi le facem sunt pe preparate de plămân. Dacă ei confirmă diagnosticul, noi nu-l putem infirma. […]

Noi am făcut autopsii în aceste cazuri. Sigur că s-au acumulat o serie de date… Deci cam peste 150 de cazuri au fost făcute la Institutul din București. Deci aceste cazuri confirmate cu Covid-19, analiza noastră nu se face numai macroscopic (ce văd eu), ci se face și prin analiză medicală microscopică. Datele mele, care au fost la aproximativ 7, nu a identificat această microtromboză.

Puține au fost cazurile în care puteau fi încadrate la deces de Covid-19 din câte cazuri au ajuns la mine. Au fost foarte puține.

Dau un exemplu: un individ e victima unui accident rutier, dar care, la final, a făcut infecția Covid-19. Credeți că noi o să scriem că a murit prin infecție? Nu! Cauza de deces este politraumatism din trafic rutier. Așa se procedează la noi.

În schimb, pe certificatul medical apare: contaminat cu virusul…”, a spus prof. univ. dr. Valentin Iftenie.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *