Capitala, la un pas de dezastru. Raed Arafat: „Clar se vor aplica măsurile!”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a anunțat, luni seară, că rata de infectare în București se apropie de 7,5 la mia de locuitori.

Potrivit secretarului de stat, în aceste condiții se vor aplica măsurile legale pentru prevenirea și limitarea raspândirii noului coronavirus.

DECLARAȚIA LUI RAED ARAFAT

„Astăzi e 7.06, în câteva zile s-ar putea ajunge la 7,5. Clar se vor aplica măsurile de week-end și în timpul săptămânii.

Măsurile luate în România le-am comparat cu alte țări. Nu sunt emanația unei singure persoane. S-a parcurs un drum că să se ajungă aici. Am avut date de la INSP. Unele măsuri mai restrictive s-a luat măsura să nu se aplice acum”, a spus Raed Arafat.

SECȚIILE ATI SUNT SUPRA AGLOMERATE

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a mai spus, că situația în secțiile de terapie intensivă este una destul de gravă. Șeful DSU a anunțat că s-au luat măsuri pentru suplimentarea paturilor.

„Suntem aproape de 1.400 de cazuri la ATI. ieri am avut 52 de pacienți intubați care așteptau să fi einternați. Am reușit să creștem numărul paturilor. Nu vrem să așteptăm să ajungem în situația ca pacienții să aștepte în ambulanțe, în fața spitalelor”, a spus Raed Arafat.

CARE ESTE SITUAȚIA ÎN ȚARĂ

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, avertizează că situația nu este stabilă și că rata de infectare a crescut în 32 de județe, dar susține că nu vor fi impuse noi restricții.

„De alaltăieri până ieri, creşteri de 0,1 – 0,2 au fost în 32 de judeţe, plus municipiul Bucureşti. Asta ne atenţionează că situaţia nu este stabilă, de asta s-au luat unele măsuri care nu diferă de măsurile care sunt şi în alte ţări, chiar sunt mai uşoare decât în alte ţări, care ne permit să controlăm situaţia cât de cât până vaccinarea merge mai departe.

Dacă campania de vaccinare merge bine şi oamenii se vaccinează, speranţa noastră este ca aceste măsuri să devină istorie pentru noi, să începem încet, încet să intrăm în normalitate. Dar să meargă campania de vaccinare bine şi, în paralel, să respectăm regulile”, a spus, luni, șeful DSU, Raed Arafat,

Înțeleg foarte bine că populația e obosită. A trebuit cu toții să schimbăm modul de viață. Avem o lumină la capătul tunelului, vaccinarea. România stă foarte bine la campania de vaccinare”, a spus Raed Arafat.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *