Amenzi de „AUR” după protestele anti-restricții. Care au fost sumele

Liderii AUR George Simion și fosta lor colegă de partid Diana Șoșoacă au fost amendați, fiecare, cu câte 15.000 de lei în urma protestului anti-restricții de luni, 29 martie, din Capitală.

Aceștia au fost amendați pentru că au organizat o adunare publică, protestul, la care au participat peste 100 de persoane, cât permite legea.

De asemenea, încă 5 persoane implicate în protestul din București ar fi fost amendate tot cu câte 15.000 de lei.

De la intrarea în vigoare a restricțiilor, duminică, 28 martie, în toată țara, inclusiv în Capitală, mii de oameni au ieșit pe stradă să protesteze pentru eliminarea purtării măștii, a interzicerii circulației după ora 22.00 și a celorlalte măsuri impuse de Guvern pentru stoparea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Manifestațiile anti-restricții ce s-au desfășurat luni seară în Capitală, pentru a doua zi la rând, au fost anunțate și conduse de George Simion și de fosta sa colegă de partid Diana Șoșoacă. Inițial, George Simion a susținut că nu AUR a organizat protestele, deși anunțurile sale postate pe Facebook îl contraziceau.

Luni, 29 martie, George Simion s-a aflat în grupul de protestatari de la Piața Universității, iar Diana Șoșoacă printre cei de la Piața Victoriei.

Aproape 4.000 de oameni au ieșit în stradă, pe 29 martie, fără mască și sfidând restricțiile de circulație și au rămas în Piața Victoriei după ora 23.00. Au fost tensiuni cu forțele de ordine, au fost aruncate petarde, sticle și s-a dat foc măștilor de protecție. Protestele au degenerat după miezul nopții, în zona Unirii, unde jandarmii au folosit gaze lacrimogene după ce au fost atacați cu pietre. În urma incidentelor, au fost reținute aproape 200 de persoane. 

Miercuri, pentru a patra seară la rând, peste 300 de oameni au protestat în Capitală, fără măști și fără distanțare. Protestul a fost unul pașnic, lipsit de violențe sau orice alt fel de conflict, fără suspendarea traficului și s-a încheiat la o oră de la interzicerea circulației pe stradă. 

Oamenii au mărșăluit pe străzile din București, de la Piața Universității până în fața sediului Guvernului, unde au ajuns la ora 22.00. Protestul s-a încheiat până la ora 23.00, când Piața Victoriei se golise.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *