Calificarea la Campionatul Mondial de Handbal Feminin 2021 este ca și rezolvată. România a spulberat Macedonia de Nord

România a învins-o pe Macedonia de Nord (preliminariile Campionatului Mondial), scor 33-22, la București.

A fost meciul tur pentru bătălia care le poate duce pe „tricolore” la turneul final din Spania.

Naționala feminină a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, dar nu vrea să lipsească de la turneul mondial din Spania, de la finalul anului. România a participat la toate cele 24 ediții de până acum!

România câștigă la 11 goluri diferență și e favorită pentru calificarea la Campionatul Mondial!

Partida cu Macedonia de Nord a însemnat și startul unui nou ciclu olimpic pentru România – Paris 2024. Ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo este însă proaspătă în memoria tricolorelor. Dar Cristina Neagu & Co au început tare de la bun început și au încercat să spulbere emoțiile calificării la Campionatul Mondial încă după prima manșă. Ceea ce au și reușit.

Adrian Vasile a efectuat trei schimbări în echipa care a jucat cu Muntenegru la turneul preolimpic. Nu s-au mai regăsit în echipă Cristina Florică, Raluca Băcăoanu și Gabriela Perianu. Au intrat Bianca Bazaliu, Nicoleta Dincă și Daciana Hosu. Ultimele două au și fost incluse în primul „7”.

România a început partida în formula: Hosu – Dincă, Neagu, Buceschi, Pristaviță, Seraficeanu, Pintea.

Diferența de valoare dintre cele două echipe a fost evidentă încă de la bun început. În primele 5 minute de joc, Macedonia de Nord a intrat de trei ori în amenințare de joc pasiv. Totuși, desprinderea tricolorelor a venit după minutul 10. De la 4-3 în minutul 11, România a ajuns la 12-4 în minutul 20. Cele mai multe goluri au fost marcate pe contraatac și faza a doua, iar extremele Nicoleta Dincă și Laura Moisă au ieșit în evidență.

România – Macedonia de Nord 33-22 (15-11)

Hosu, Dedu, Dumanska; Moisă 4, Dincă 6, Pristaviță 2, Neagu 11, Pintea 5, Buceschi 3, Laslo, Bazaliu, A. Popa 1, Polocoșer, Ostase 1, Seraficeanu, Iuganu

Micevska, Serafimova; Ristovska 8, Janeska 5, Stojkovska 5, Stojanovska 1, Borizovska 3, Gadikova, Sedloska, Djatevska, Gjorgjijevska, Jankulosvka, Jovanovska, Livrinikj, Dabevska, Gichevska.

Returul e programat pe 21 aprilie, la Skopje.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *