Serviciul de noapte, o povară pentru polițiștii ploieșteni. Decizia primarului i-a trezit din somn

Primarul Ploieștiului, Andrei Voloșevici, este revoltat că polițiștii locali nu-și fac datoria pe stradă.

Edilul a anunțat verificarea tuturor polițiștilor locali care invocă preezența la serviciu doar în timpul zilei. Asta pentru că unul din 10 polițiști din Ploiești are documente de la medic că nu poate lucra decât ziua, nu și noaptea.

„Când 10% din efectivele Poliţiei Locale legate de ordine publică nu pot desfăşura activitatea decât din când în când, pe româneşte, avem o problemă în sensul ăsta, pentru că poate ăsta este unul dintre motivele pentru care îi vedem mai rar pe stradă”, a declarat primarul Andrei Voloșevici în ședința de la Primăria Ploiești de marți.

El a precizat că a mers zilele trecute prin oraș, „o oră, mai mult de o oră, în care pur și simplu nu m-am intâlnit cu nimeni de la Poliția locală, cu nimeni. La două zile în care am găst mobilier stradal răsturnat, distrus, în condițiile în care graficul arăta cu totul și cu totul altceva”.

Polițiștii au „boala somnului”…dar numai noaptea!

Primarul Voloșevici a anunțat că va cere verificarea documentelor medicale ale polițiștilor de la Locală care susțin că nu pot lucra decât ziua, nu și noaptea.

„Vom trimite o adresă către Casa de Asigurări de Sănătate pentru o reverificare a ceea ce înseamnă documentele medicale care stau la baza unor decizii cel puţin ciudate şi a unor încadrări ciudate a ceea ce însemană poliţiştil locali. Sunt 102 poliţişti locali la ordine publică, 10 dintre ei nu pot lucra decât la schimbul unu, este actul medical, pentru că au tensiune, unii dintre ei.

Vreau să fie foarte clar: empatizez foarte mult cu cei care suferă, cu cei care într-adevăr sunt bolnavi, cu cei care într-adevăr au probleme medicale, dar îmi este foarte greu să înţeleg cum cineva care are o problemă medicală gen tensiune poate lucra doar schimbul unu, nu schimbul doi şi trei.

Toate aceste documente sunt emise de către societăţi comerciale care desfăşoară activităţi medicale, de către cabinete medicale şi, cu tot respectul pentru meseria fiecăruia, trebuie făcută o verificare. Avem aceeaşi situaţie la nivel de dispecerat: este un domn care poate lucra doar ziua, noaptea, nu, şi are act medical în sensul ăsta. (…) Nu se poate… “, a mai spus primarul municipiului Ploieşti, Andrei Voloșevici.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *