Meci de zile mari la Ploiești. Cupa României se duce în Bănie!

CS Universitatea Craiova a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Astra Giurgiu, cu scorul de 3-2, într-un meci disputat sâmbătă seară, pe arena “Ilie Oană”, din Ploiești.

Partida s-a disputat cu spectatori, în tribune fiind peste 1.500 de fani. Oltenii au deschis scorul în minutul 14. Dan Nistor a centrat pentru Andrei Ivan, iar atacantul a marcat cu o scăriță superbă.

După doar două minute, Astra a primit lovitură de pedeapsă, în urma unui duel dintre Stahl și Marius Constantin. Potrivit reluărilor tv, contactul ar fi avut loc în afara careului. Valerică Găman a transformat penalty-ul și a dus scorul la 1-1. 

Suporterii echipei CS Universitatea Craiova care nu s-au deplasat la Ploiești, au văzut meciul cu Astra, la restaurentele din Centrul Vechi. 

Până la finalul primei reprize, CS Universitatea Craiova a fost echipa dominantă, care și-a creat cele mai multe ocazii de a marca. Câmpanu (22) sau Marius Constatin (23, 28) nu l-au putut învinge pe Popa. 

Repiza secundă a început cu o ocazie de gol a Astrei. Vali Gheorghe a trimis din afara careului, dar portarul oltenilor, Pigliacelli, a reținut.

Astra a fost din nou periculoasă, în minutul 75. Boe Kane a trimis un șut-centrare, iar Pigliacelli a respins din vinclu.

În minutul 89 oltenii au solicitat lovitură de la unsprezece metri, în urma căderii în careu a lui Alex Cicâldău. După un minut, Bălașa a trimis puțin peste poartă.

Astra a ieșit motivată de la cabine, iar în minutul 93 Crepulja i-a pasat lui Vali Gheorghe, acesta a șutat spre poarta adversă, din marginea careului, Pigliacelli a boxat, iar Boe-Kane a marcat pentru 2-1.

Dan Nistor a înscris un gol splendid, în minutul 100. Mijlocașul a dus scorul la 2-2, cu un șut din afara careului. Înainte de a intra în poartă, mingea a lovit bara.

Screciu a înscris golul victoriei în minutul 113, cu o lovitură de cap, după o greșeală a portarului Popa.

Antrenorul grec este de părere că echipa sa putea obține mai mult în urma acestui sezon. ”Noi ne pierdem mințile, asta e problema”, a fost explicația oferită de Ouzounidis, când a fost întrebat dacă echipa sa ar fi meritat mai mult și în campionat.

Marinos Ouzounidis: „Cred că meritam mai mult și în campionat”

„Pentru noi, a fost greu. În prima repriză am jucat bine și după am văzut lucruri diferite, ne-am pierdut mințile. Trebuie să încercăm să fim mai buni, avem calitate. Am spus că Astra nu merită să retrogradeze în Liga 2, au jucători de calitate.

Pentru noi, problema e că am avut multe ocazii de a înscrie. Acum e timpul să celebrăm Cupa și să nu vorbim despre arbitraj. Îl știm pe Dan Nistor, când are momente bune este excepțional, dar trebuie să se controleze mai mult. Noi ne pierdem mințile, asta e problema.

Cred că merităm mai mult și în campionat. Pe greșelile noastre, am pierdut șansa de a merge în primele locuri. Am pierdut șansa de a fi și mai competitivi. Am vorbit cu patronul despre jucătorii pe care îi vrem, despre schimbările pe care trebuie să le facem.

Trebuie să facem echipa mai bună, mai puternică. Mai este și faptul că am jucat întreg sezonul fără Koljc, cel mai bun marcator. Sigur, Andrei Ivan a apărut de multe ori, Mamut a încercat și el. Dar e ca și cum FCSB ar fi jucat fără Florin Tănase”, a spus Ouzounidis.

Cele două echipe:

Astra: 12. Popa – 2. Sousa (92. Riza, 68), 27. Jovanovic, 25. Găman-cpt., 3. Lamanje – 91. Boe-Kane, 7. Canadija (43. Adeshina, 118), 21. Crepulja – 77. Stahl (96. Balaure, 67), 9. Krpic, 11. V. Gheorghe (99. D. Gheorghe, 118). Antrenor: Ionuț Badea

Rezerve: 23. Bolboașă – 5. A. Ion, 6. Banu, 20. Duminică, 22. G. Șerban

CS Universitatea Craiova: 13. Pigliacelli – 5. Vătăjelu, 23. M. Constantin (26. Acka, 75), 4. Bălașa, 11. Bancu – 8. Mateiu (20. Tudorie, 75), 10. Cicâldău, 16. Nistor – 28. Cîmpanu (24. Camara, 66) (21. Fedele, 110), 9. Ivan, 17. Baiaram (6. Screciu, 74). Antrenor: Marinos Ouzounidis

Rezerve: 1. L. Popescu – 27. V. Constantin, 29. Bic, 33. Căpățână

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *