„Arborele vieții”, elixir contra kilogramelor în plus. Efectele sunt garantate

Cel mai adesea, soluțiile cele mai eficiente și cele mai la îndemână, sunt tocmai cele pe care le putem găsi în natură.

Remediile din natură își dovedesc în continuare valoarea și calitatea, în diverse afecțiuni și situații. Dar câți dintre noi ne-am bucurat de beneficiile Sevei de Mesteacăn? Mesteacănul, ori „Arborele Vieții”, oferă unul dintre aceste leacuri naturale, sub forma sevei sale, un foarte bun tonic fizic și psihic, utilizat atât intern, cât și extern, indiferent de vârstă.

Seva de mesteacăn este un lichid limpede, cu gust plăcut şi totodată un elixir gratuit contra kilogramelor în plus.

Seva acestuia este cea mai clară utilitate a sa, fiind cel mai mult recomandată primăvara, atunci când este recoltată, chiar înainte de deschiderea mugurilor și de apariția frunzelor.

Prezintă un gust ușor dulce, plăcut și acoperă un spectru larg terapeutic, fiind indicat atât cu rol preventiv, oricărei persoane, pentru menținerea stării de sănătate, cât și ca tratament, în diferite diagnostice. Cel mai cunoscut rol este cel de aliat în curele de detoxifiere, cumulând roluri diverse: antiinflamator, analgezic, antioxidant, regenerant și stimulant al metabolismului.

Câteva dintre alte situații când se recomandă sunt:

– Afectări metabolice – în cazuri de hipercolesterolemie, ateroscleroză – în asocieri, hiperuricemie, gută, obezitate, 1 litru pe zi timp de 3 săptămâni.

– Afecțiuni la nivel articular – artroze, reumatism, de asemenea, în dozaj de 1 litru pe zi timp de 3 săptămâni.

– Colici renale, litiaza renală – dimineata, între orele 8-12, se beau până la 600 ml de sevă de mesteacan, în cure de minimum 5 zile. Are efecte foarte puternice de dizolvare a calculilor renali, de stimulare a activității rinichilor și implicit a diurezei, îmbunătăţind motilitatea intestinală și oferind un efect laxativ uşor.

– Afecțiuni la nivel cutanat – îmbunătățește elasticitatea pielii, combate celulita, și dermatozele, tratează eczemele, herpesul, furunculoza și chiar psoriazisul.

Totodată, puteți încerca acest ingredient natural și cu uz cosmetic pentru creșterea părului, împotriva calviției, ori pentru combaterea părului gras.

Există și opinii și studii cu privire la utilizarea sevei cu efect citostatic asupra celulelor maligne din formațiunile tumorale: de pe sistemul nervos la copii, ori în cancerul ovarian, cancerul pulmonar și cancerul mamar.

În ceea ce privește doza recomandată doar cu rol preventiv și tonic pentru organism, se sugerează 2 ml de 2-3 ori pe zi, în cure de 1-2 luni, fie 1 ml de 2 ori pe zi, dimineața și seara, la copii de peste 7 ani. Primăvara și toamna sunt momentele propice pentru încercarea acestor cure.

Ideală pentru slăbit

Seva de mesteacăn ajuta la scăderea accelerată în greutate, fără a pune în pericol sănătatea. Conţine acizi organici, săruri minerale de potasiu, calciu, magneziu şi cupru, vitamina B, vitamina C şi alte substanţe nutritive. Purifică organismul, elimină apa suplimentară din organism, amplifica tranzitul intestinal, accelerează metabolismul.

Cum se ține cura

Se consuma 1 litru de sevă pe zi, timp de cel puţin 3 săptămâni, repartizat între mese. În paralel, se bea o cantitate sporită de apă – cel puţin 1,5 litri pe zi. Se evită totodată consumul de carne, zahăr şi produse cu zahăr, alimente prea sărate sau cu multă grăsime.

Contraindicaţii!

Seva de mesteacăn nu este recomandată în sarcina şi alăptare. Persoanele care sunt alergice la aspirină nu trebuie să folosească sevă de mesteacăn. Datorită efectului pe care îl are asupra rinichilor, seva de mesteacăn nu trebuie folosită de cei aflaţi în criza renală. De asemenea, nici de cei care au afecţiuni cardiace decompensate.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *