Analize gratuite la medicul de familie. Care sunt condițiile

Persoanele de peste 40 de ani vor putea beneficia de analize gratuite la medicul de familie. 

Dacă până acum românii puteau lua doar trimitere către alte laboratoare, de la 1 iulie își pot face analizele uzuale chiar la cabinetul medicului de familie. 

Este vorba despre analizele uzuale, cele de sânge, cele care verifica nivelul de colesterol, de exemplu, hipertensiunea sau diabetul.

Este o decizie anunțată de ministrul Sănătății pentru toti cei care împlinesc vârsta de 40 de ani și care nu mai trebuie să mai așteapte când vor o programare la un laborator.

Stim, de obicei, programarile se fac doar la început de luna și nu sunt disponibile foarte multe zile pentru că se termină plafonul. Ei bine, acum le vor putea face și dacă acest plafon s-a terminat. Gratuit.

„Sunt mai multe schimbări, pentru că începând cu data de 1 iulie va intra în vigoare noul contract-cadru care va viza și aspecte în ceea ce privește prevenția, dar acele particularități care vin din PNRR le așteptăm ceva mai târziu”, a spus Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *