Mesajul Patriarhului Daniel pentru elevii care încep Evaluarea Națională și Bacalaureatul. „Ne rugăm Domnului Iisus Hristos”

Evaluarea Națională începe marți, cu probă scrisă la limba și literatura română, urmată de cea de la matematică, pe 24 iunie.

Peste 131.000 de elevi absolvenţi de gimnaziu s-au înscris pentru a susţine examenul de capacitate în 2021.

Cu această ocazie, Patriarhul Daniel a transmis elevilor care încep Evaluarea Națională și Bacalaureatul un mesaj de binecuvântare și de încurajare arătând că „alături de familie, Școala și Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale ca oameni în familie şi în societate, pentru a trăi viaţa personal şi în acelaşi timp comunitar”.

„În formarea fiecăruia dintre noi, examenele sunt cele mai potrivite prilejuri de evaluare și de maturizare intelectuală, experiențe care contribuie major la progresul nostru pshihic-afectiv şi intelectual. Pregătirea pentru examene şi susţinerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar și comuniunea cu ceilalți elevi şi cu adulţii.

În contextul dificil al unui an școlar, desfăşurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat și complicat major modalitatea de predare și învățare, îi îndemnăm pe părinţii elevilor, pe profesori lor şi pe preoţii din parohii să vă susţină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învățătorul şi Lumina lumii, să vă inspire și să vă dăruiască speranţă, curaj, mult succes şi bucurie!

Cu părintească dragoste şi binecuvântare,
† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”

Prima probă scrisă a bacalaureatului va avea loc pe 28 iunie, la Limba și literatura română. Pe 29 iunie va fi proba obligatorie a profilului, pe 30 iunie proba la alegere a profilului și specializării, iar pe 1 iulie va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *