Raed Arafat anunță: „Avem Delta şi avem Delta plus”. Ce este de făcut?

Raed Arafat – șeful DSU a declarat, joi, că nu ar trebui să avem valul 4 al pandemiei dacă ne vaccinăm.

În cazul unui focar, se va acționa cu toate forţele pentru a fi limitat, a spus Arafat.

Întrebat dacă se pregăteşte un scenariu cu măsuri care nu au mai fost luate până acum în cazul aparţiei unui focar de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, Raed Arafat a răspuns: „Dacă apare un focar, cu toate forţele… vom face tot posibilul ca acesta să fie limitat”.

„Măsurile care se iau depind de ce înseamnă focarul, dacă ştim sigur că este această tulpină şi orice focar trebuie să ne atragă atenţia. Dacă apare un focar trebuie să ne atragă atenţia şi să fie secvenţiat să vedem dacă e tulpină nouă.

Avem Delta şi avem Delta plus, care se pare că e mai agresivă decât tulpina Delta. Deci asta este o problemă cu care ne vom confrunta în continuare cât este pandemie pe plan mondial. Există măsuri care se iau.

La acest moment, legislaţia are prevederi care ne permite să luăm măsuri chiar imediate dacă este necesar”, a afirmat şeful DSU.  

„O să parafrazez ce a zis premierul, că nu ar trebui să ajungem la valul 4 că avem vaccinuri, avem capacitate de vaccinare şi ar trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, reducem acest risc.

Dacă rămânem mai puţini vaccinaţi şi dorinţa de vaccinare rămâne una scăzută, posibilitatea de a avea la un moment dat un val nou există, nimeni nu poate să o nege, mai ales că acest lucru depinde de evoluţia pandemică nu numai în România, (….) pe plan internaţional”, a adăugat Raed Arafat.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *