Propaganda rusească își arată colții. Un fost președinte despre unirea Republicii Moldova cu România: „Va fi război civil”

Invitat la o televiziune de propagandă rusească, Rossia 1, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că Unirea Republicii Moldova cu România ”este un scenariu rău” atât pentru Moldova cât și pentru Europa și că situația ar putea exploda, mergând până la un război civil.

„Unirea este un scenariu rău pentru Moldova şi pentru Europa, pentru că va duce inclusiv la destabilizarea situaţiei din România. Moldovenii nu vor merge în România. Chiar dacă cineva va încerca la o anumită etapă, nu dea Domnul, să-şi pună această sarcină, de unire, situaţia va exploda, va fi război civil în interiorul ţării”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon a mai adăugat că „Transnistria niciodată nu va merge în componenţa României”, iar Gagăuzia va avea drept de autodeterminare.

„Avem autonomia găgăuză la sudul republicii. În legea cu privire la statutul autonomiei scrie că, dacă Găgăuzia îşi pierde statutul de autonomie, are drept de autodeterminare, adică va fi recunoscută independenţa Găgăuziei. La nordul republicii, 70% din populaţie sunt contra unioniştilor. De aceea, cred că acest scenariu (privind unirea cu România) este ireal şi dacă cineva mai are asemenea gânduri, de unire, asta va duce la probleme mari în regiune şi la război în interiorul Moldovei”, a mai spus Igor Dodon.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *