Tensiuni diplomatice între Olanda și Ungaria. Reacția premierului Viktor Orban

Criticile Olandei la adresa Ungariei în legătură cu o nouă lege privind drepturile persoanelor LGBT au un iz de supremaţie morală înrădăcinată într-un trecut colonial, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, potrivit Reuters.

Majoritatea liderilor din UE l-au criticat săptămâna trecută pe Orban în legătură cu o nouă lege care le interzice şcolilor din Ungaria să folosească materiale despre care se consideră că ar promova homosexualitatea. Premierul olandez Mark Rutte i-a spus omologului său ungar să respecte drepturile persoanelor LGBT sau să părăsească blocul comunitar.
“Este o abordare colonială”, a declarat vineri Orban la postul public de radio. “Pur şi simplu nu se gândesc la ce pot şi ce nu pot spune despre o altă naţiune şi despre legile altei ţări”, a mai afirmat el.

Orban, care se va confrunta cu alegeri parlamentare anul viitor, a devenit tot mai radical în privinţa politicilor sociale, într-o autoproclamată luptă de a apăra în faţa liberalismului occidental ceea ce el spune că sunt valorile creştine tradiţionale ale Ungariei.

Guvernul său susţine că legea, care va intra în vigoare săptămâna viitoare, nu îi are ca ţintă pe homosexuali, ci urmăreşte protecţia copiilor, ai căror părinţi ar trebui să joace rolul principal în educaţia lor sexuală.

Lucian Ionescu

1 thought on “Tensiuni diplomatice între Olanda și Ungaria. Reacția premierului Viktor Orban

  1. ce diferenta intre dulapul nostru din cotroceni si barbatulnasta politic al ungurilor ! de aia ungurii au avut castig de cauza ,fiindca au avut conducatori patroti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *