UEFA a pedepsit Ungaria. Care este motivul.„For jalnic și laș”

UEFA a decis ca selecţionata Ungariei să dispute următoarele sale două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise, din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor acestei ţări în timpul meciurilor din cadrul EURO 2020 disputate la Budapesta, a anunţat forul fotbalistic continental.

Incidentele s-au produs în timpul partidelor Ungariei din faza grupelor Campionatului European, împotriva echipelor Portugaliei, Franţei, Germaniei, toate trei disputate pe stadionul Puskas Arena.

UEFA a pedepsit Federaţia ungară de fotbal cu disputarea următoarelor trei meciuri din competiţiile UEFA cu porţile închise, însă pentru al treilea joc sancţiunea este suspendată pentru o perioadă de doi ani.

Federaţia de la Budapesta a fost condamnată, de asemenea, la plata unei amenzi de 100.000 de euro pentru comportamentul discriminatoriu al fanilor săi, care au afişat între altele bannere anti-LGBT la meciurile din cadrul competiţiei continentale.

UEFA a obligat Federaţia ungară de fotbal să afişeze un banner cu mesajul “Equal Game”

De asemenea, UEFA a obligat Federaţia ungară de fotbal să afişeze un banner cu mesajul “Equal Game” la următoarele meciuri fără spectatori ale selecţionatei sale.

Această sancţiunea forului european nu se va aplica însă la meciurile din preliminariile Cupei Mondiale ediţia 2022, organizate de FIFA şi nu de UEFA.

‘For jalnic și laș. Ar trebui să le fie rușine de ei!’

Peter Szijjarto, ministrul de Externe din Ungaria, a reacționat dur pe pagina sa de Facebook, cu privire la decizia luată de UEFA. Acesta a scris: ‘Comisia care ia o decizie ca aceasta face parte dintr-un for jalnic și laș. Ar trebui să le fie rușine de ei! E la fel ca în comunism: nu e nevoie de nicio dovadă, e suficient să existe rapoarte unanime’, a scris Peter Szijarto Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *