Prima zi de libertate pentru Liviu Dragnea. Care sunt condițiile eliberării

 Liviu Dragnea a ieșit, astfel, joi, din penitenciarul Rahova și a mers acasă unde l-au așteptat familia, iubita Irina Tănase, prietenii Codrin Ștefănescu și Carmen Dan, printre alții.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a postat pe contul personal de Facebook prima poză a fostului lider PSD alături de familie și apropiați, după ce a ajuns acasă.

În poza postată de avocata lui Dragnea mai apar fostul ministru de Interne, Carmen Dan, Codrin Ștefănescu, Flavia Teodosiu, iubita Irina și un personaj cu șapcă și ochelari se soare, aparent necunoscut, dar care pare să fie din grupul de apropiați ai lui Dragnea. 

Ajuns acasă, fostul lider PSD a dorit în primul rând să fie închise televizoarele.

„S-a bucurat sa isi vada familia alaturi si cativa prieteni. Este important pentru el sa perceapa ca in perioada urmatoare va urma ce si-a dorit, o perioada mai linistităi, mai putin zbuciumata. Ne-a spus ca se bucura ca ne revede”, a spus Carmen Dan.

„Este la fel de motivat, la fel de puternic. Este aproape neschimbat. Sunt convins ca o sa vorbeasca despre tot ce a trait in aceasta periaoda de 2 ani si 2 luni. Imediat ce a intrat in casa ne-a rugat sa oprim televizoarele. A vrut sa fie un moment personal pe care sa il petreaca cu familia si prietenii”, a adăugat social-democrata.

Întrebată dacă ea crede că Dragnea va reveni în politică, Carmen Dan a răspuns: „Sunt convinsa ca el va detalia cand va iesi public si eu am rugamintea sa mai avem un pic de rabdare sa spuna chiar el ce gandeste si ce crede”.

Fostul ministru de Interne a spus că va fi alături de Dragnea dacă va dori să înființeze un nou partid.

Alături de Liviu Dragnea au sărbătorit, joi, acasă la fostul lider PSD, și avocata acestuia, Flavia Teodosiu. „Momentul mult asteptat!!! Doamne ajuta!!! Liviu este acasa!! Fericire maxima!!!”, a scris ea pe Facebok.

Care sunt condițiile eliberării

După ce iese din închisoare, Liviu Dragnea are totuși interzise prin decizia ÎCCJ, până pe 15 iulie 2024, următoarele drepturi:

– de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice

– de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat

– de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit în dosar – președinte CJ Teleorman, președinte PSD Teleorman

Pe de altă parte, Liviu Dragnea nu are interzis dreptul de a face parte dintr-un partid sau de a ocupa funcții într-o formațiune politică.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *