Măsuri radicale împotriva COVID-19. Se întâmplă la granița României

Coronavirus COVID-19 vaccine vial and injection syringe in scientist hands concept. Research for new novel corona virus immunization drug.

Vaccinarea împotriva noului coronavirus va deveni obligatorie în Ungaria de la 1 august pentru cadrele medicale, a anunțat, vineri, premierul Viktor Orban.

Guvernul a decis și că cetățenii pot primi a treia doză de vaccin. Măsurile sunt necesare în contextul răspândirii variantei Delta a coronavirusului, a transmis Executivul. 
Orban a precizat că urmează ca medicii să stabilească ce vaccin va fi folosit ca a treia doză, începând cu 1 august. Aceasta se va administra la cel puțin patru luni după a doua doză, în cazul în care medicii nu recomandă altceva.

Vârstnicii care nu au acceptat până acum vaccinul vor primi vizite personale pentru a fi convinşi, a mai spus premierul.

De asemenea, în toate unitățile de învățământ, în primele zile ale noului an școlar, copiii cu vârste între 12 şi 16 ani vor avea ocazia să se vaccineze. Șeful guvernului a precizat că 13-14% dintre copiii de 12-15 ani au fost deja imunizaţi, precum şi circa 45% dintre adolescenţii de 16-18 ani.

Măsurile au fost luate în contextul în care ritmul de vaccinare din țara cu aproximativ 10 milioane de locuitori a încetinit în ultimele săptămâni. Până joi s-au vaccinat peste 5,55 milioane de persoane. 

Ungaria a folosit pe scară largă seruri din Rusia şi China, neautorizate de agenţia europeană de profil. Celelalte vaccinuri administrate au fost cele ale companiilor occidentale Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *