Alertă în Marea Britanie. Premierul și ministrul de Finanțe trebuie să se izoleze

Premierul britanic Boris Johnson şi ministrul de Finanţe Rishi Sunak, despre care Downing Street anunţase că nu trebuie să se izoleze după ce au avut contact cu ministrul testat pozitiv cu coronavirus, vor sta în autoizolare 10 zile.

Ministrul Sănătăţii, Sajid Javid, a primit sâmbătă dimineaţă rezultatul pozitiv al unui test covid-19. Noaptea trecută, Johnson şi Sunak au fost alertaţi printr-o aplicaţie în legătură cu ceea ce s-a întâmplat. Cei doi au avut vineri o reuniune cu Sajid Javid. Javid, care este vaccinat complet, a afirmat că are simptome minore.

Persoanele alertate prin aplicaţia test-and-trace în mod normal se autoizolează, însă aceasta nu este o obligaţie legală. Contacţilor cazurilor pozitive li se recomandă să se autoizoleze 10 zile.

Iniţial, Downing Street a anunţat că premierul şi Sunak vor face în fiecare zi câte un test pentru coronavirus ca parte a unui sistem alternativ folosit în unele locuri de muncă, inclusiv în birourile guvernamentale.

Însă în cazul lui Johnson şi Sunak, planurile s-au schimbat în 157 de minute, după ce au apărut numeroase critici cu privire la aparentul tratament special în cazul politicienilor. Downing Street a precizat că Johnson se va autoizola la reşedinţa de la Chequers şi nu va fi parte a programului pilot de testare. Şi Sunak se va autoizola.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *