Lista medicamentelor esențiale decontată 100%. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a făcut anunțul

Ordinul cu lista de 150 de denumiri comune internaţionale (substanţe active) a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 710 din 19 iulie.

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță că a semnat ordinul prin care mai multe medicamente esențiale vor fi decontate 100 la sută, pe listă fiind, printre altele, medicamente esențiale din programul național de oncologie, pentru boala Wilson, diabet.

„Am aprobat lista medicamentelor esențiale pentru pacienții din România. Circa 1.000 de medicamente esențiale, decontate 100%. Aceasta conține 150 de denumiri comune internaționale (substanțe active), în total aproximativ 1.000 de medicamente care conțin aceste substanțe. Pe listă se regăsesc medicamente esențiale din programul național de oncologie, pentru boala Wilson, pentru diabet, precum și pentru bolile endocrine, printre altele”, a precizat, marți, 20 iulie, Ioana Mihăilă pe contul de Facebook.

LISTA POATE FI CONSULTATĂ AICI. – Lista celor 150 de substanțe active

„Medicamentele cuprinse în ordinul aprobat se află pe cea mai recentă listă de medicamente esenţiale recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii și sunt decontate 100% de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel încât povara financiară asupra pacientului să fie zero”, a adăugat ministrul Sănătății.

„Ne-am angajat, în programul de guvernare, reintroducerea medicamentelor esențiale în legislație și ne ținem de cuvânt”, a conchis Ioana Mihăilă. 

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *