Mesajul Papei Francisc la aniversarea Patriarhului Daniel. „Biserica Ortodoxă Română să continue să crească în credință și în caritate”

Papa Francisc i-a transmis un mesaj Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române joi, zi în care a împlinit 70 de ani.

În mesajul transmis, Suveranul Pontif a amintit și de vizita de la Bucureşti, din 2019.

”Cu ocazia celei de-a șaptezecea zi de naștere a Preafericirii Voastre, Vă asigur cordial de apropierea mea spirituală. Mă rog ca Dumnezeu Cel Atotputernic să aducă binecuvântările Sale de sănătate și fericire peste Preafericirea Voastră și să reverse din abundență darurile Sfântului Duh peste slujirea Voastră bisericească.

Lumina lui Iisus Cel înviat să lumineze întotdeauna asupra Voastră, iar Biserica Ortodoxă Română, sub îndrumarea Preafericirii Voastre, să continue să crească în credință și în caritate, pentru a da mărturie despre Domnul Hristos.

Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București, reînnoiesc în rugăciune urările mele cele mai bune și Vă îmbrățișăm fratern în pacea Domnului”, a transmis Suveranul Pontif.

Tot joi, Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe Patriarhul Daniel, la Cotroceni, cu Ordinul Național ”Steaua României” în grad de Colan.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *