Scandal cu DEMISIE la Guvern. Reacția premierului Florin Cîțu

Mioara Costin, consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului, a demisionat din funcție, în această seară, ca urmare a scandalului stârnit de apariția în spațiul public a documentului controversat cu antentul Guvernului care conține o strategie de comunicare pentru candidatura lui Florin Cîțu la președinția PNL.

Documentul, care purta antetul Guvernului României, stabilea că trebuie adunate informații compromițătoare despre echipa adversă și centralizate chiar de angajații executivului.

Premierul Cîțu nu a lămurit nici până în prezent scandalul legat de documentul trimis de Mioara Costin către organizațiile PNL. 

Într-o conferință de presă susținută, marți, la guvern, Florin Cîțu a declarat că nu poate să comenteze decât pe baza unor documente oficiale. 

„Eu nu pot sa comentez doar pe baza documentelor oficiale. Să fie înregistrat. Documente oficiale înseamnă să fie înregistrate”, a fost precizarea lui Cîțu, când a fost întrebat de presă despre autenticitatea documentului.

Prim-ministrul spune că nu știe de existența documentului și afirmă că de cinci ani își face singur comunicarea.

 „Nu îmi aduc aminte să fi văzut acest document. Cei care l-au văzut să vină și cu probe. Eu vă spun că acest document nu este în regulă. Cine spune că este un document adevărat să vină cu probe. Nu pot să discut despre lucruri care apar în spațiul public.

Cine spune că acel document este real, dl Teodorovici, dl Orban, să vină să-l prezinte. Eu am verificat, un asemenea document nu este înregistrat la cancelaria prim-ministrului, a mai spus Cîțu.

Întrebat despre cei care îl ajută pe partea de comunicare, prim-ministrul a spus: „Eu îmi fac singur mesajele, eu scriu pe Facebook, nu am discursuri scrise. De cinci ani îmi fac singur comunicarea”.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *