Tragedie pe un petrolier din Marea Arabiei. Un român a fost ucis

Un român membru al echipajului petrolierului Mercer Street aflat în Marea Arabiei, în largul coastelor Omanului, a fost ucis într-un atac asupra navei, alături de un altul britanic, a anunţat vineri într-un comunicat compania israeliană Zodiac Maritime care administrează vasul.

Un petrolier fără încărcătură la bord a fost atacat joi în largul coastelor Sultanatului Oman, au declarat vineri surse concordante, citate de AFP.

Potrivit site-ului de operaţiuni maritime britanice UKMTO, un organism de luptă împotriva pirateriei, subordonat Royal Navy, atacul a fost semnalat joi în jurul orei 18:00 GMT la circa 152 mile marine (280 km) de coastele Omanului.

„Avem informaţii despre un atac împotriva unei nave comerciale în largul coastelor Omanului\”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării, subliniind că serviciile sale din regiune \”investighează cazul\”.

Pe Twitter, armatorul Zodiac Maritime, cu sediul la Londra, a confirmat \”suspiciuni de piraterie\” la bordul M/T Mercer Street. \”În momentul incidentului, nava se afla în nordul Oceanului Indian, navigând dinspre Dar es Salaam\”, în Tanzania, spre Fujairah (Emiratele Arabe Unite) \”fără încărcătură la bord\”, a adăugat el.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *