Un autobuz plin cu fotbaliști a fost atacat de teroriști. 5 sportivi au fost uciși

Un exploziv plantat într-un autobuz care transporta jucători de fotbal în portul somalian Kismayo a ucis cel puțin cinci jucători, a declarat vineri un ofițer de poliție.

Cinci jucători de fotbal au fost uciși și alți câțiva răniți când explozia unei bombe a vizat vineri un autobuz care transporta o echipă locală de fotbal în portul Kismayo, a declarat un oficial.

Omar Hussain, un ofițer de poliție local din Kismayo, a declarat pentru Agenția Anadolu că pare a fi o explozie provocată de o bombă, adăugând că se desfășoară investigații suplimentare.

„Am confirmat cinci decese și mai mult de 12 răniți și mai avem unii jucători dispăruți, a declarat căpitanul Ahmed Farah pentru presa internațională.

Biroul președintelui Mohamed Abdullahi Mohamed, a trimis pe contul de Twitter, mesajul președintelui. Acesta a transmis condoleanțe și a dat vina pe insurgenții al Shabaab, colaboratori cu Al Qaeda, pentru explozie.

Al Shabaab, care dorește să destituie guvernul central și să impună interpretarea sa dură a legii islamice, efectuează frecvent atacuri cu arme și bombe în națiunea Cornului Africii.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *