Cutremurător! Pacient ucis în bătaie la un Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti

Acuzații grave la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti, din Prahova!

Un pacient a decedat la doar câteva zile după ce ar fi fost bătut de un angajat al instituției. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii Secţiei nr. 2 de poliţie Rurală Floreşti au fost sesizaţi, pe 5 august, de către personalul medical din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Călineşti, că la aceaşi dată, în jurul orei 06:50, un pacient în vârstă de 61 de ani a decedat.

Pe 1 august, persoana în cauză a avut un conflict cu un alt pacient din centru, iar un angajat al unităţii ar fi intervenit pentru aplanare, lovindu-l pe cel care ulterior a decedat, potrivit unor surse judiciare.

La acel moment, medicul centrului era în concediu şi a revenit la serviciu pe 4 august, când s-a constatat că pacientul se simţea rău. Acesta a fost dus la spital, însă nu a fost dispusă internarea lui, bărbatul revenind la centrul din Călineşti, unde a decedat a doua zi, au precizat sursele citate.

Poliţia Prahova precizează că, în urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei din ucidere în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *