Situație critică pe aeroportul din Kabul. Boris Johnson vrea să treacă „puntea” chiar și cu talibanii, „dacă va fi necesar”

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, vineri, că Marea Britanie va colabora cu talibanii, dacă va fi necesar.

În plus, acesta l-a apărat pe ministrul său de Externe, Dominic Raab, care a fost criticat pentru modul în care a gestionat evacuarea britanicilor şi a afganilor care au lucrat pentru autorităţile britanice în Afganistan.

„Vreau să-i asigur pe oameni că eforturile noastre politice şi diplomatice pentru a găsi o soluţie pentru Afganistan vor continua, desigur, în cooperare cu talibanii, dacă va fi necesar”, a precizat Boris Johnson.

Premierul a mai spus că situația de pe aeroportul din Kabul, unde mii de afgani se înghesuie să plece din țară, s-a ameliorat ușor.

La întrebările jurnaliștilor, Johnson a afirmat că are în continuare încredere în ministrul de Externe, Dominic Raab. Asta în contextul în care Guvernul a fost criticat pentru că nu a reuşit să anticipeze preluarea puterii de către talibani şi să evacueze mai mulţi britanici şi afgani din ţară.

Guvernul britanic a anunțat că a asigurat evacuarea a 1.615 persoane începând de sâmbătă, inclusiv 399 de britanici şi persoanele aflate în întreţinerea lor, 320 de membri ai personalului ambasadei şi 402 afgani.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *