Un tânăr a scăpat cu viață după trei săptămâni de suferință groaznică.„ Am crezut că o să mor în fiecare zi”

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a postat un mesaj cutremurător din partea unui tânăr, în vârstă de 34 de ani, care a scăpat cu viață, după trei săptămâni în care a fost între viață și moarte.

Bărbatul nu credea în eficiența vaccinului anti-coronavirus și a trecut prin cele mai cumplite momente din viața lui.

„Am crezut ca o sa mor in fiecare zi”

 Acesta, grav bolnav de COVID-19, care, nevaccinat, a ajuns direct la Terapie Intensivă, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

 Timp de trei săptămâni a stat la ATI, intubat, ajungând aici cu plămânii afectați în proporție de 80%. La spital a decis să meargă după ce nu mai putea respira și după un tratament cu vitamine ce și l-a autoadministrat, fără recomandarea unui medic.

„Am fost în concediu in Italia, m-am simțit rău în a treia zi, am simțit oboseală excesivă. Am început un tratament cu vitamina C și antibiotic. (…) N-am mai rezistat și am venit la spital, cu afectare pulmonară 80%. Mi-era greu să mă mișc. (…) Oboseală generală, tuse care te îneca, pur și simplu nu aveai aer. (…) N-am putut nici măcar să deschid o sticlă de apă. (…)

Puțini din cei intubați mai și scapă, sunt un caz fericit. (…) Fiecare decide pentru viața lui, dar am văzut acum, pe propria-mi piele, că e mai bine să te vaccinezi decât să nu o faci și să faci o formă atât de gravă.

 Am crezut că o să mor în fiecare zi. (…) Efectele sunt devastatoare. (…) După experiența prin care am trecut cred că e mai bine să te vaccinezi să faci o formă mai ușoară”, a mărturisit tânărul de 34 de ani de pe patul de spital.

„Tanarul, care nu este vaccinat, s-a infectat cu Sars-CoV 2 pe cand se afla in vacanta in Italia.

Cateva zile si-a administrat singur un tratament cu vitamine, iar cand si-a dat seama ca nu mai poate respira a venit la spital. Gradul de afectare pulmonara era in acel moment de 80 la suta.

A fost necesara intubarea lui pentru a-l putea salva. Timisoreanul spune ca nu s-a vaccinat pentru ca nu a crezut ca ar putea face vreodata o forma severa de COVID 19. (…)

Datorita efortul colegilor de la ATI, a echipei condusa de dr. Mirela Porosnicu, care timp de 3 saptamani a luptat continuu, tanarul a fost salvat.

Vor trebui sa treaca luni bune, insa, pana cand isi va reveni in totalitate”, a avertizat și echipa medicală de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *