Examen pentru viitorii poliţişti de frontieră. Desfășurarea concursului de admitere

Tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, că se pot înscrie la concursul de admitere organizat la nivelul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea, instituţie de învăţământ postliceal, pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie 2021.

Pentru viitorii poliţişti de frontieră sunt puse la dispoziţie un număr de 225 locuri la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea (200 locuri Politie de Frontieră, 15 locuri Inspectoratul General pentru Imigrări, 10 locuri Direcţia Generală de Paşapoarte), arată Poliția de Frontieră într-un comunicat

Organizarea și desfășurarea concursului de admitere

‘Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează, în raport de domiciliul înscris în cartea de identitate a candidatului, astfel:

– de către structurile de resurse umane din cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Iași, Giurgiu, Timișoara, Oradea și Sighetu Marmației, respectiv din cadrul Gărzii de Coastă precum şi din cadrul serviciilor teritoriale judeţene subordonate acestora cu sarcini de recrutare, dar şi de către Baza de Reparaţii Nave Brăila;

– de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (Geniului nr. 42C, sector 6), pentru candidaţii din municipiul Bucureşti și jud. Ilfov;

– candidații care nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat sunt recrutați de structurile de resurse umane din unitățile cu sarcini de recrutare din Inspectoratelor de Poliţie Judeţene unde aceștia locuiesc, potrivit domiciliului/reședinței înscrise în cartea de identitate.’, arată IGPF. 

Cererea-tip de înscriere se descarcă de pe site-ul oficial al unității de recrutare, se completează, se semnează și se trimite în format electronic la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 02 – 14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

‘Candidaţii care au domiciliul / reședința înscris/ă în cartea de identitate în municipiul Bucureşti și jud. Ilfov vor transmite cererile de înscriere la adresa de e-mail d3.s2.igpf@mai.gov.ro.

Depunerea documentelor pentru constituirea dosarului de recrutare se va face de către candidați la unitățile de recrutare până la data de 22 septembrie 2021 (candidaţii care au domiciliul / reședința înscris/ă în cartea de identitate în municipiul București și jud. Ilfov se vor prezenta la sediul inspectoratului general, în municipiul București, Bd. Geniului, nr. 42C, sector 6).’, precizează IGPF. 

Evaluarea psihologică și proba fizică

‘Evaluarea psihologică a candidaţilor va avea loc în conformitate cu dispoziţiile Centrului de Psihologie al M.A.I., după expirarea perioadei de înscriere, detaliile de natură organizatorică urmând a fi postate în timp util, pe site-ul oficial al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române www.politiadefrontiera.ro secțiunea Despre noi / instituții de învățământ, respectiv pe site-urile de internet ale structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră Române.

Aceste testări vor fi organizate de unităţile de recrutare până la data de 20.09.2021.

Susținerea probei de evaluare a performanței fizice are loc în perioada 29 septembrie – 05 octombrie 2021 în CENTRELE ZONALE DE SELECŢIE, indiferent de unitatea de învățământ subordonată MAI, pentru care candidatul a optat, potrivit arondării, astfel:

– Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

– Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;

– Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;

– Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea;

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;’, informează IGPF. 

Proba de evaluare a cunoștințelor 

Proba de evaluare a cunoștințelor va avea loc în data de 9 octombrie 2021, la unitățile de selecție. Subiectele de concurs vor fi unice pentru toate unitățile de învățământ din MAI. La această probă vor participa doar candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice.

După corectarea testelor, listele cu candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba de verificare a cunoștințelor, sunt trimise unităților de recrutare pentru susținerea examinării medicale, care va avea loc în perioada 11-31 octombrie 2021.

Candidații care au fost declarații apt medical sunt admiși. Rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al unităților de învățământ, până la data de 03 noiembrie 2021.

Detalii suplimentare cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul  Poliţiei de Frontiera Române – https://www.politiadefrontiera.ro  secţiunea Despre noi/Instituţii de învăţământ şi pe cel al Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră “Avram Iancu” Oradea, arma Poliție de Frontieră –  http://www.avramiancu.ro/.

De asemenea, pentru eventuale informaţii suplimentare  de natura organizatorică referitoare la recrutare, candidaţii se pot adresa structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Române, în funcţie de domiciliul/reședința înscris/ă în cartea de identitate sau Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Direcţia Resurse Umane, Bd. Geniului nr.42C, Bucureşti, sector 6, telefon 021/ 316.25.98, interior 19320, 19.344 (candidaţii cu domiciliul in Bucureşti şi judeţul Ilfov).

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *