Un nou război mondial? Declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov

Ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov a afirmat recent, că izbucnirea unui nou război mondial este de neacceptat.

Declarația a fost făcută de diplomatul rus în cadrul campaniei electorale, fiind candidat la alegerile pentru camera inferioară a Legislativului.

Ducându-și la bun sfârșit discursul, Lavrov a spus că el personal refuză să creadă ”că poate exista cineva pe planetă care să dorească un conflict armat internațional de amploare globală. Conflicte mici, da, ele au existat întotdeauna și vor continua să existe, din păcate, așa este natura umană (…). Dar un război mondial este inacceptabil”, a mai spus diplomatul.

Pe de altă parte, șeful diplomației de la Moscova s-a arătat convins că Statele Unite nu vor permite ca divergențele cu Rusia, indiferent de domeniu, să degenereze într-un război. Dar, s-a grăbit să adauge Lavrov, statele occidentale și SUA vor continua să „comploteze” împotriva Rusiei.

Cu toate acestea, nici o țară nu ar îndrăzni să deschidă un conflict militar. „Nu mă îndoiesc că niciunul dintre ei, politicieni serioși, chiar și în gândurile lor cele mai negre, nu și-a propus să se ajungă la un război”, a afirmat Lavrov.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *