Cauzele scumpirilor explozive la energie electrică și gaze naturale. Ultimele măsuri luate de ministrul Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a postat pe contul său de Facebook, joi seară, un mesaj în care precizează, că își dorește ca toți românii să afle cauzele pentru care preţurile la energie şi gaze au crescut.

,,Am votat pentru înfiinţarea comisiei parlamentare care anchetează creşterea preţului la energie şi gaze, deoarece îmi doresc să afle toţi românii cauzele pentru care preţurile au crescut. Iată unul dintre motive: nu s-a mai pus în funcţiune nicio unitate nouă de producţie a energiei electrice din anul 2015, de la construirea capacităţilor de energie regenerabilă”, a precizat Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Conform ministrului de resort, la ora actuală se lucrează la o ordonanţă ce vizează “protecţia a milioane de români împotriva creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale”.

,,Mă uit în urmă şi văd ce miniştri au fost… şi voi veni la audieri ca să explic ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă, acum, în sistemul energetic naţional. Voi arăta, de asemenea, măsurile pe care le luăm pentru protejarea consumatorilor casnici. La minister lucrăm, în momentul de faţă, la o ordonanţă pentru protecţia a milioane de români împotriva creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale. Ordonanţa vine în completarea Legii consumatorului vulnerabil din energie”, a mai menţionat ministrul Energiei.

Senatorii şi deputaţii au aprobat, joi, cu 339 de voturi “pentru” şi o abţinere, proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *