Statele Unite ale Americii sunt în doliu. Mesajul președintelui Klaus Iohannis către Joe Biden

Sâmbătă, 11 septembrie 2021, Statele Unite ale Americii comemorează 20 de ani de la atentatele teroriste de la World Trade Center. 

Cu această ocazie, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis o scrisoare președintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden.

„Stimate domnule Președinte,

Astăzi, la 20 de ani de la teribilele atacuri din 11 septembrie 2001, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, către supraviețuitori, salvatori și toți cei ale căror vieți au fost afectate de acel act criminal, de ură.

După atentatele teroriste, suferința comună s-a transformat în solidaritate și un țel comun, în Statele Unite și peste tot în lume, în țările Aliate și partenere, inclusiv în România. Hotărârea generală de a face față provocărilor comune rămâne o lecție valoroasă, mereu relevantă, într-o perioadă în care cu toții ne confruntăm în continuare cu amenințări atât din partea unor actori statali, cât și non-statali.

În această zi de comemorare, suntem alături de poporul american și ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul și extremismul violent, indiferent de ideologie, și de a spori reziliența societăților noastre prin consolidarea acelor valori comune care stau la baza acestora și care le întăresc – democrația, drepturile omului, libertatea de exprimare, statul de drept.

Vă rog să primiți, domnule Președinte, asigurarea deosebitei mele considerații”, a transmis președintele Klaus Iohannis, în scrisoarea către președintele SUA, Joe Biden, la comemorarea victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001.

Reamintim, că  după ce Al-Qaida a lovit Statele Unite cu două avioane de linie turnurile gemene de la World Trade Center din Manhattan, New York, și un al treilea, ce a lovit Pentagonul, este de 2.753, în timp ce 1.106 de oameni nu au fost încă identificați nici la 20 de ani după atentate.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *