Un manechin a preluat conducerea ARACIP. Primele reacții ale ministrului Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, transmite sâmbătă că noul lider interimar al ARACIP, fost manechin, respectă toate criteriile de competență.

„ARACIP este o instituție esențială, drept urmare trebuie (și va fi) organizat concurs strict pe criterii de competenta de îndată ce va fi adoptată baza legală! Insa pana când va fi posibila organizarea unui concurs strict pe criterii de competenta, cineva trebuie sa-si asume responsabilitatea managementului unei instituții esențiale, iar conducerea Ministerului Educatiei a făcut oferta către mai bine de 40 de profesori cu competente in domeniu (directori formati de AVE, profesori Merito, actuali și foști inspectori școlari generali, actuali sau foști directori de unități de invatamant preuniversitar….).

Din pacate nimeni nu dorește sa-si asume aceasta misiune, fie pentru ca ar fi prea riscant, fie pentru ca ar fi prea “vizibil”, ori prea dificil, prea din scurt… fiecare are un motiv.

Concursul pentru ocuparea posturilor de conducere intr-o instituție esențială pentru invatamantul romanesc va trebui sa fie și va fi organizat cât mai urgent, strict pe criterii de competenta, de îndată ce va fi stabilită cea mai buna forma de organizare și va fi adoptata Hotărârea de Guvern de reorganizare a ARACIP!

Dupa ce se va publica in MO Ordonanta de Urgenta pe care am initiat-o și am adoptat-o ieri in guvern pentru a face posibila organizarea de concursuri pentru posturi de conducere in invatamantul preuniversitar, inclusiv la nivelul ARACIP și dupa adoptarea HG de reorganizare a ARACIP, se va organiza concursul.

Trebuie sa existe o baza legală pentru organizarea oricarui concurs, dar pana atunci instituția trebuie sa funcționeze! Mai sunt autorizări și acreditări de promovat ca sa poată funcționa scoli și gradinite, sunt salarii de plătit – sa nu bagatelizam alte prioritati.

Alegerea făcută respecta toate criteriile de competenta profesională in educatie.

Și încă doua precizari, pe care nu le consider neaparat relevante:

1. Profesorul Silviu Iordache NU este membru PNL; nu a fost nici membru Pro România. Nu este membrul NICIUNUI partid politic. A fost alegerea lui sa nu fie.

2. Silviu Iordache a prezentat uniformele create de CATALIN Botezatu pentru compania nationala TAROM și nu alte “obiecte vestimentare”:)”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *