FCSB s-a jucat cu Dinamo ca în curtea școlii. Umilință totală pentru dinamoviști. „Câinii” au pierdut derbyul cu 6-0

Jucătorii dinamoviști au suferit o înfrângere usturătoare în fața rivalilor istorici de la FCSB, în derby-ul disputat diminică seara pe Arena Națională din București.

Golurile au fost marcate de Keşeru ’26, Octavian Popescu ’42, Vinicius ‘45+2, Cordea ‘45+7, V. Gheorghe ’55 şi Grigore ’67 (autogol).

Jucătorii au intrat pe teren cu mai mulţi câini în braţe, parte a iniţiativei “Umple golul din viaţa ta”. Animalele provin din adăpostul public Brăneşti şi sunt disponibile pentru adopţie.

Înainte de startul partidei, la una dintre intrările în stadion a avut loc un incident în urma căruia a fost reţinut un suporter. Jandarnii au folosit gaze lacrimogene.

FCSB a deschis scorul în minutul 26, prin golul înscris de Claudiu Keșeru. Acesta a executat impecabil o lovitură liberă, exact în vinclul porții lui Eșanu.

Octavian Popescu a marcat al doilea gol al partidei în minutul 43. ”Perla” lui Becali a înscris după o fază frumoasă realizată de Cordea în flancul drept.

Dezastrul a continuat și în prelungirile primei reprize. Paulo Vinicius și-a trecut numele pe lista marcatorilor cu o lovitură perfectă de cap.

Mihai Eșanu a comis un fault în interiorul careului în ultimele clipe ale primei reprize. Kovacs a dictat lovitură de la unsprezece metri. Cel care a executat penalty-ul a fost Andrei Cordea, jucătorul căruia Keșeru i-a cedat șansa la gol.

Nici în cea de-a doua repriză situația nu a fost mai bună pentru Dinamo. Keșeru l-a văzut foarte bine pe Valentin Gheorghe. Acesta a făcut față foarte bine defensivei dinamoviste și l-a învins pe Mihai Eșanu cu un șut superb, din unghi.

Asaltul asupra porții lui Eșanu a continuat în minutul 67. Miron a trimis spre poartă, Grigore a încercat să respingă balonul, dar acesta a ajuns în propria poartă.

FCSB: A. Vlad – V. Creţu (Haruţ ’65), Vinicius, Miron, Radunovic – Olaru, I. Cristea (Ov. Popescu ’65), Oct. Popescu – Cordea (Stoica ’68), Keşeru, V. Gheorghe. Antrenor: Edward Iordănescu

Dinamo: Eşanu – A. Radu, Giafer, R. Grigore, Amzar – Itu, Răuţă, St. Filip – C. Matei (Ivanovski ’46), Torje, Sorescu. Antrenor: Dario Bonetti

Cartonaşe galbene: Creţu ’14, Keşeru ’63, Miron ‘80 / Itu ’25, Torje ‘45+2, Sorescu ’53, Răuţă ‘61

Cartonaş roşu: Filip ‘37

Arbitri: Istvan Kovacs – Ovidiu Artene, Alexandru Cerei – Viorel Flueran

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *