Nici nunțile nu mai sunt ca altădată…Propunerea premierului Cîțu va schimba totul

În cadrul întâlnirii premierului cu prefecţii şi cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică, în sistem videoconferință, Florin Cîțu a vorbit, printre altele și despre situația celor care au nunțile programate în curând, în zone care se apropie de 3 la mie. 

Premierul a propus ca accesul la aceste evenimente să se facă cu certificatul verde. 

‘Sunt nunți programate în perioada următoare în zone în care deja se vede că ajungem la 3 la mie. Aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și aș vrea să folosim certificatul verde, dacă se poate. Oamenii nu pot să-și mai modifice data de la o săptămână la alta.’, a spus Florin Cîțu. 

Cîțu a subliniat că, ‘pentru nunțile deja programate, în zone unde incidența crește, să folosim certificatul verde.’

Ulterior, premierul a precizat că vrea să vadă dacă, din punctul de vedere al reprezentanților direcțiilor de sănătate publică, propunerea sa poate reprezenta o soluție.

Certificatul verde digital atestă dacă o persoană este vaccinată împotriva COVID-19, dacă are un test negativ sau dacă a trecut prin boală. El este folosit de la 1 iulie pentru călătoriile în interiorul UE. Pe 30 august, guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care creează cadrul legal pentru putea fi folosite și în plan intern.

Lucian Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *